Notícia

Castelló entrega els premis Castellum Ripae 2020

/ Fotos: Joanjo Puertos

Aquesta mateixa vesprada, en un acte celebrat a tocar del Califòrnia s’han entregat els guardons dels LXIV Premis Castellum Ripae. En una vetllada conduïda per Irene Rodrigo s’han barrejat les lletres i els llibres amb la música de Ximo Caffarena Quartet Folk en Jazz.

En la vetllada s’ha entregat el premi de Narrativa Soler i Estruch i els premis de poesia infantil Ausiàs Marc. El jurat format per Júlia Badal, Adelina España, Pep Beltran, Rafa Gomar (guanyador de l’edició del 2019) i Núria Sendra (edicions del Bullent) ha guardonat amb el premi Soler i Estruch de Narrativa l’obra De persones i dimonis, de l’autor de Borriana Modest Barrera, un autor que tenia publicats diversos assajos però del que aquesta serà la seua primera novel·la publicada.

Modest Barrera

El jurat ha seleccionat l’obra de Modest Barrera d’entre les més de 20 que s’havien presentat en aquesta edició, una obra De persones i dimonis de la que el jurat destaca que es tracta d’una història molt ben tramada i ben escrita, dura i interessant amb un final del tot colpidor. L’obra de Barrera és una novel·la història ambientada en els anys 30-40 que comença amb una situació aparentment clàssica: jove de gran bellesa però de classe obrera, a la que pretenen els fills de la família de cacics del poble i un altre obrer.

En quan als premis de poesia infantil Ausiàs March, en aquesta edició s’ha optat per guardonar als 6 xiquets i xiquetes que han participat en el certamen amb un lot de llibres. Maragda Satorres, Leila Mollar, Júlia Redondo, Ovidi Alcover, Aina Vidal i Andreu Satorres han pujat a recollir els seus llibres i han recitat les seus poesies al públic assistent.

Acta del jurat Premís Literaris Castellum Ripae 2020.

Editorial Bullen - Guanyador del Premi Soler i Estruch 2020