Notícia

Inici de curs dels centres educatius a Castelló

El professorat, les direccions i l'Ajuntament de Castelló han realitzat durant els últims dies la posada en marxa de tots els centres educatius del municipi (Escola Infantil, Col·legis d’Infantil i Primària, Institut de Secundària i Escola d’Adults) amb l'objectiu que estiguen llestos per a rebre l’alumnat i donar la benvinguda al nou curs escolar 2020/2021.

El Consell Escolar Municipal de l'Ajuntament de Castelló ha volgut destacar “la importància que pares i mares col·laboren amb les escoles i institut per a complir amb el protocol establit tant per la Conselleria com per les direccions dels centres”.

La Policia Local ha cooperat durant aquestes últimes setmanes amb el protocol i itinerari dels centres, ja que en les entrades i eixides es poden produir aglomeracions; per això, durant aquest curs escolar hi haurà més presència policial (sempre que siga possible) en l'entrada dels col·legis i en algunes zones també se suprimiran certes places d'aparcament i es tancaran carrers per a evitar embossaments d'escolars en l'entrada i eixida i assegurar així l'accessibilitat.

A les habituals tasques de jardineria, poda i desbrossament dels centres, enguany, amb motiu de la COVID-19, també se n’ha intensificat la neteja i desinfecció dels accessos als centres, amb l'objectiu de mantindre un ambient sa en les instal·lacions i que els col·legis es convertisquen en llocs segurs per als xiquets i xiquetes. A més, i seguint el protocol que ha dictat la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat, durant tot el curs es reforçarà la neteja en cada centre de les zones comunes com els lavabos i es posarà major èmfasi en superfícies, poms de les portes, baranes, taules d'ús comú, telèfons, ordinadors i altres utensilis d'ús compartit.

Així doncs, s’han establit als plans de contingència específics, on es detallen totes les mesures anti COVID-19 que s'aplicaran durant aquest nou curs, la reparcel·lació dels patis de les escoles perquè no es mesclen els diferents grups bambolla i es mantinga en tot moment la seguretat dels més xicotets i xicotetes.

Finalment, la Conselleria d'Educació ha dotat als centres educatius de Castelló de més personal docent i no docent amb 6,05 docents més i un pressupost extraordinari que supera els 30.456 euros perquè les escoles de Castelló puguen adaptar-se a la nova situació.

A més, d’una inversió de més de 16.000€ per a reforçar l’activitat educativa, esportiva i cultural de totes les xiquetes i xiquets de Castelló.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu