Notícia

El Consorci bonifica 827 rebuts de Castelló per les seues aportacions de residus a l'Ecoparc

/ Foto: Joanjo Puertos

Rebuts de la taxa de Tractament i Valorització de Residus Urbans  bonificats.

El Consorci RiV ha bonificat 827 rebuts de la taxa per les seues aportacions directes de residus urbans a l’Ecoparc de Castelló. d’Aquesta manera s’han transformat els ecopunts que comentàvem al darrer comunicat en rebaixa de taxa de tractament que aplica el Consorci Ribera i Valldigna.

Com es pot veure al quadre adjunt, a Castelló hi ha 827 rebuts (dels 3.549 rebuts de la localitat) de la taxa de tractament i valorització de RSU, que enguany estan bonificats pels ecopunts (de la notícia del 14 de maig passat) que han acumulat el darrers exercicis per les seues aportacions presencials a l’ecoparc. Dels quals, 234 són pel primer tram ( descompte de 12,54 €), 472  ho són del segon tram (descompte de 6,23 €) i 121  ho seran pel tercer tram (descompte de  4,38 €). D’aquesta manera es reconeix i es recompensa l’esforç mediambiental realitzat per la ciutadania quan fa un ús responsable dels ecoparcs, al separar i depositar en ells els residus generats en l'àmbit domèstic. Quan més ecopunts acumulem major serà el descompte en la taxa de tractament i valoritació  de residus de l’exercici següent.

Així també ajudarem a millorar la imatge del nostre espai públic, que algunes persones incíviques i insolidàries s’empenyen en deslluir-lo, emplenant els cantons dels carrers de plàstics i cartons enlloc de xafar-los i plegar-los per emplenar els contenidors i els ecoparcs.

Recordar que els estris i els 'trastos' sols es trauen al carrer els matins dels  dies 1 i 15 de cada mes i, si foren diumenges o festius, el primer laborable següent.

No cal treure més de quatre trastos (cadires, xicotets electrodomèstics, ...) per casa o l'equivalent a quatre en un sols (un sofà, un frigorífic, un armari ...). Si hi ha més, es guarden per a la següent quinzena o es porten a l'ecoparc, on us donen punts (què són els ecopunts?) per rebaixar la taxa de tractament i valorització de RSU de l’any següent.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu