Notícia

Km per la diversitat i els drets de les dones LTB

En molts països les persones LGTB+ pateixen rebuig, abusos, discriminació i fins i tot són condemnades a presó i pena de mort per la seua orientació sexual i identitat de gènere, la qual cosa és una vulneració dels drets humans. En el cas de les dones, a més, s’afegeix la discriminació que pateixen pel fet de ser-ho.  

Fes que el teu esforç servisca per a visibilitzar les realitats LGTB+ al món!

El projecte Kilòmetres per la diversitat i els drets de les dones LTB és una proposta de Lambda que convida a totes les persones a fer esport, motivar-se per contribuir a una bona causa i, així, sumar quilòmetres per tal d’arribar a més països i descobrir les situaciones que hi viuen les dones LTB.

És la primera activitat que es llança dins de l’Orgull LGTB+ 2020 que enguany s’organitza sota el lema: Amb drets, sense fronteres, dones lliures i diverses. L’any temàtic 2020 de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (FELGTB) gira entorn al lema “Dones LTB: sororitat i feminisme” i des de Lambda, com cada any, hem volgut estar en sintonia amb aquesta màxima. 

Qui pot participar en el repte?

Qualsevol persona que vulga sumar els quilòmetres que fa caminant o corrent, rodant, en bicicleta (siga pel carrer, damunt d’un rodet o bici estàtica o elíptica), en patins, practicant esports aquàtics o de qualsevol altra manera. 

Pots fer comboi amb el teu grup d’amistats o amb la gent de la teua feina per a sumar quilòmetres juntes! També convidem a participar els clubs o federacions de diferents disciplines esportives que volen un esport sense cap discriminació lgtbfòbica.  

Cada pas que dones compta per a aconseguir recórrer estos dos continents i conéixer les principals vulneracions dels drets humans contra persones LGTB+ al món. 

VULL PARTICIPAR!!

Uns dies després d’inscriure’t rebràs un email amb el teu número de dorsal i un poc més d’informació sobre el projecte i l’accés al formulari per a sumar quilòmetres.

Com es sumen els meus quilòmetres?

És molt fàcil! Només has d’utilitzar un senzill formulari i anotar el teu número de dorsal, els quilòmetres que has fet, de quina manera (si has eixit a caminar o córrer, o en bici, en patinet… i fins i tot nadant o amb altres esports) i donar-li a enviar.

KM PER LA DIVERSITAT formulario

Pots fer-ho cada vegada que vages a fer esport o suma els teus quilòmetres al final del dia.

Fins a on volem arribar?

Partint simbòlicament des de la Porta la Mar de València (tradicional punt de trobada de les manis de l’Orgull) volem sumar més de 26.000 km, dividits en dos recorreguts: 

Un per Àfrica, que passarà per Argèlia, Níger, Nigeria, Camerún, Costa de Marfil, Senegal, Mauritania i el Marroc, per a denunciar que les relacions sexuals consensuades entre persones del mateix gènere són un crim en més de 70 països en tot el món, 32 d’estos països es troben a Àfrica. 

Km per la diversitat Africa

Un per Amèrica Latina, que recorrerà Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Colombia, Venezuela i Brasil, països on, malgrat els avanços legislatius que garanteixen els drets de les persones LGTB+, les xifres d’assasinats de persones transexuals i transgènere són dramàtiques.

Km per la diversitat América

Que arribem depen de tu, de totes les persones que ens apuntem a fer camí i sumar quilòmetres al llarg del mes de juny. Quantes més persones participem sumant quilòmetres, més lluny podrem arribar! 

Ah, i hem de tornar, clar! Volem tancar aquest projecte el dia 28 de juny tornant al punt de partida, València, concretament a la Plaça de l’Ajuntament, com fèrem l’any passat, just per a donar pas a la manifestació virtual de l’Orgull 2020!

Vinga, que juntes podem!! Comencem?

SÍ, VULL PARTICIPAR!!

Si tens qualsevol dubte sobre este projecte, pots escriure a kmdiversitat@lambdavalencia.org.

Font de la informació:


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu