Notícia

Ajudes per a lloguer d'habitatge per l'emergència sanitària de la COVID

/ Imagen de Shahid Abdullah en Pixabay

Bases i convocatòria

DECRET 52/2020, de 24 d'abril, del Consell, d'aprovació de bases reguladores per a la concessió directa d'ajudes per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d'habitatge habitual.

S'ha publicat en el DOGV del 4 de maig, el Decret 52/2020, que regula les ajudes per a lloguer d'habitatge destinades a persones o unitats familiars que a conseqüència de l'emergència sanitària produïda per la COVID, es troben en una situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda.

El termini de sol·licituds comença el dia 5 de maig a les 9.00 h i finalitza el dia 30 de juny a les 12.00 h.

Tramitació de la sol.licitud

La tramitació és similar a les ajudes al lloguer, es disposa d'un formulari electrònic que es pot omplir:
- amb signatura digital o
- sense certificat però, a diferència de la convocatòria de lloguer, la tramitació sense certificat PERMET ADJUNTAR DOCUMENTACIÓ  I REGISTRA D'ENTRADA la sol·licitud.
Després, serà necessari, que la sol·licitud signada s'entregue a l'Administració pels registres d'entrada establits
Com a documentació annexa obligatòria: ANNEX I on es recull el consentiment de tots els membres de la unitat familiar i les declaracions responsables.

Enllaç al tràmit de la sol.licitud.
 

Les sol·licituds es poden presentar al registre de l'Ajuntament de Castelló.

AVÍS IMPORTANT:

A causa de la dificultat derivada de l'estat d'alarma, la documentació exigida amb la presentació de la sol·licitud que no es puga adjuntar al formulari electrònic, podrà aportar-la fins a l'últim dia de presentació de sol·licituds, 30 de juny.

En qualsevol cas, la falta de documentació aportada es comunicarà mitjançant una publicació en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a l'esmena d'aquestes sol·licituds. Aquesta publicació substituirà a la notificació individual, d'acord amb el que preveu la legislació reguladora del procediment administratiu comú.

Les sol·licitants que hagen facilitat un número de telèfon mòbil podran ser avisades de la publicació del llistat mitjançant missatge de text SMS.

Informació pràctica per als ajuntaments i altres entitats locals per a la tramitació d'aquestes ajudes

Impresos associats

Si teniu problemes amb el formulari electrònic,  podeu enviar un correu a generalitat_en_red@gva.es.

El certificat digital podeu sol·licitar-lo en a qualsevol dels Punts de Registre d'Usuari (PRU) de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica  que existeixen en la Comunitat Valenciana, amb DNI electrònic o amb Cl@ve.

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny