Notícia

El Col·legi Hernández al Parlament Europeu de Brussel·les

El programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu ha premiat els seus participants més destacats amb una jornada de convivència a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. Una oportunitat immillorable per conèixer el funcionament de les institucions i establir futures col·laboracions amb escoles punteres de tota la Unió. D’aquests esdeveniments sorgeixen aliances entre centres per dur a terme projectes internacionals d’aprenentatge, com l’Erasmus+ i l’eTwinning, que generen un gran impacte en la vida de l’alumnat.

Othmar Karas, eurodiputat austríac i Vicepresident del Parlament Europeu, va ser l’encarregat d’obrir les jornades amb un discurs centrat en la joventut, el paper de l’escola i el futur de la Unió Europea que, en paraules seues: “requereix ciutadans informats, compromesos i preparats per afrontar els reptes més immediats que se’ns presenten: canvi climàtic, crisis migratòries, Brexit, etc.”

Diversos tallers i xarrades tingueren lloc al llarg de dos dies molt intensos. Es posaren en comú estratègies i experiències per a millorar l’ensenyament i es presentaren projectes dirigits als més joves. També s’abordaren les fake news, per tal de potenciar el pensament crític i la verificació de les noticies. En definitiva, una experiència immillorable, que permet al professorat continuar la seua formació en el context de la Unió Europea. I el que és més important, compartir els seus progressos amb professionals dels diversos països de la Unió.

Col·legi Hernández