Notícia

El col·legi Hernández continua treballant en el projecte 'Social Media Addiction, Social Lifes'

El passat 10 de novembre representants del col·legi Hernández i de la mancomunitat de la Ribera, entre els quals estava Òscar Noguera, alcalde de Castelló, es desplaçaren al sud de Turquia. Concretament, visitaren la regió de Karahmanmaras, per a continuar el projecte KA-201 'Social Media Addiction, Social Lifes' Extintion”, en el qual estan treballant des de 2018. Aquest projecte europeu, que es compartix amb socis de Polònia i Turquia, té com a objectiu reduir l'addicció i la dependència a les tecnologies de la informació i la comunicació, en especial a les xarxes socials.

Aquesta mobilitat s'ha dividit en diverses fases: En un primer contacte, es va dissenyar el pla d'actuació. El següent objectiu era analitzar l'ús de les xarxes per part dels jóvens d'entre dotze i dihuit anys. Per a ells s'han passat qüestionaris en una mostra d'estudiants de centres educatius de la nostra comarca i s'han comparat els resultats amb els dels socis polonesos i turcs. Un altre aspecte important que s'ha tractat ha sigut l'actitud de les famílies en relació al problema. També es realitzà una enquesta sobre l'ús que fan les famílies en el seu dia a dia. Actualment, i durant les diferents jornades programades en aquesta cinquena trobada, s'ha concretat una programació semestral d'activitats que serviran per a contrarestar els efectes negatius de les xarxes i minvar-ne l'ús. Aquestes activitats pretenen donar a conèixer alternatives lúdiques, esportives, culturals i sociofamiliars que tant els jóvens com les seues famílies poden posar en pràctica.

A falta de dos reunions de coordinació i avaluació final, el balanç del desenvolupament del projecte està sent molt positiu així com l'impacte en l'alumnat, la comunitat educativa i familiar.

Col·legi Hernández


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu