Notícia

Xarrada sobre 'Prevenció de robatoris de productes agrícoles 2019'

/ Fotos: Lluís Piqueras

La setmana passada, a la sala del segon pis de l'Obrera, es va fer una xarrada sobre “Prevenció de robatoris de productes agrícoles”, coordinada per la regidoria del Medi Natural. En aquesta jornada participaren, els components de l' equip Roca del destacament de Sueca (especialitzat en la prevenció de furts de productes agrícoles), el Tinent Comarcal de la Polícia Autonòmica i el Inspector en cap de la Policia Local de Castelló.

Aquestes xarrades que ja són habituals en els inicis de les campanya de recollida de taronja i caqui al nostre terme municipal, venen precedides de diferents accions de coordinació per prevenir este tipus de delictes. Aquestes solen començar en diferents convocatòries de les Juntes Comarcals de Seguretat, en les quals participen, el Subdelegat del Govern, les alcaldies de la sub-comarca i les jefatures de Guàrdia Civil i de les Policies Nacional, Autonómica i Local.

Dels continguts dels diferents àmbits de coordinació es plantejaren en la xarrada temes com: Les mesures de seguretat i autoprotecció a respectar quan es detecta un possible robatori en el camp; les tasques de prevenció realitzades por les unitats de l'Equip Roca, de la Guàrdia Civil, de les Policies Local i Autonòmica; la necessitat de formular la denúncia d'aquest tipus de delictes per tenir més informació; la importància de l'ús de la Guía Data i les infraccions que se'n deriven de no tenir-la o de l’incorrecte emplenament de la mateixa i la importància d'este element de control per poder eradicar o minvar la freqüència d’este tipus de delictes.

Tant al llarg de les exposicions, com en el torn de paraula del final els assistents plantejaren diferents preguntes, les quals donaren peu als aclariments i propostes de millora dels mateixos participants.

En finalitzar l’acte, els ponents agraïren l’assistència al temps que demanaren la col·laboració dels agricultors per ajudar-los a defensar les seues collites.

Telèfons d'avisos d'incidències:

Policia Autonómica: Guardia Civil: 062 i 962451002

Equipo ROCA:
Policia Local: 092 i 607847844 Unitat Rural PL: 678734354

Presentacions amb els continguts de les intervencions dels ponents:

Presentació del grup Roca de la Guardia Civil

Presentació campanya taronges 2019-20

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu