Notícia

Ja tenim guanyadores i guanyadors del LXIII Certamen Literari 'Castellum Ripae'

Ja tenim el guanyador del Premi de Narrativa 'Soler i Estruch' i  guanyadores del premi de poesia infantil 'Ausiàs March'.

Ací podeu veure l'acta.

El jurat vol agrair la participació de les escriptores i escriptors i destacar l'alta participació que va creixent any rere any, aquesta edició ha comptat amb 36 exemplars que optaven al premi de narrativa.

Respecte a l'obra guanyadora, a criteri del jurat, es tracta d’una història senzilla i tendra; molt ben escrita i sense escarafalls. Els diàlegs reflecteixen la parla quotidiana amb tot d'expressions molt nostrades. Està molt ben narrada i des de la perspectiva de diversos personatges. Per tot açò el jurat ha decidit atorgar el Premi Soler i Estruch a l'obra titulada 'Dissabte, jazz' de Rafael Gomar Lloret.

El guanyador Rafael Gomar Lloret

Sinopsis de l'obra 'Dissabte, jazz' de Rafael Gomar Lloret

Encara que Roser —professora d’anglès d’un institut i mare de Tina— en siga la protagonista, aquesta és una novel·la col·lectiva on transiten multitud de personatges que conformen la vida quotidiana d’una població. A través de Roser i les activitats que realitza un dissabte qualsevol, s’expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses d’unes persones ubicades en el nostre present i al si d’un poble valencià.

Amb una mirada crítica, irònica i molt realista, amb diferents nivells de llenguatge i una diversitat temàtica notable, l’autor ens presenta la crònica conjunta d’una galeria rica i variada de protagonistes que han de reaccionar davant dels entrebancs vitals. Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls en uns altres ulls.

Els records són un punt de partida per emprendre la vida una altra vegada, però cal madurar i reflexionar com a elements fonamentals per a aixecar-nos i plantar cara als contratemps. Tot plegat, amb música de jazz.

Els treballs premiats de poesia infantil 'Ausiàs March' són els següents:

Primer cicle: “La reina dels gelats” de Valeria Gimeñez Bolinches del Col·legi Santo Domingo.

Segon cicle: “Les dones” de Maria Caldés Capsir del Col·legi Públic Severí Torres.

Tercer cicle: “L’Amistat” de Joana Verdú Grimaltos de Hernández del Col·legi Hernández.

Sols ens queda felicitar als guanyadors i guanyadores.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny