Notícia

Celebracions del Dia d’Europa al Col·legi Hernández

Diverses activitats simultànies tingueren lloc el passat 9 de maig al Col·legi Hernández per celebrar el Dia d’Europa 2019. Aquesta data commemora l'aniversari de la declaració de Schuman que, en el seu discurs pronunciat a París l’any 1950, va exposar la idea d'una nova forma de cooperació política que fera impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees. Aquesta proposta es va considerar l’inici del que coneixem actualment com Unió Europea.

1. Recepció oficial a les institucions valencianes

Amb el lema “Tria el teu futur”, la Diputació de València va celebrar el Dia d'Europa amb l'alumnat de les quatre escoles ambaixadores del Parlament Europeu de la província de València.

La jornada va començar a la Plaça Manises de València i va continuar al Saló de Plens de la corporació, on el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, van donar la benvinguda als joves i van poder escoltar les seues experiències europees en els diversos programes en què participen: Erasmus+, Escoles Ambaixadores del Parlament Europe, Portfolio Europeu de les Llengües, eTwinning, etc.

Posteriorment, va tenir lloc la recepció al Palau de la Generalitat per part d’En Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, i En Vicent Marzà, Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports. Puig va exalçar la bona política d'Europa davant d’aquells que "enarboren la por i volen alçar noves fronteres" i va animar els joves a prendre consciència davant els reptes urgents que Europa afronta, com el canvi climàtic, els nacionalismes o el drama de la immigració al Mediterrani.

2. Alumnat Ambaixador al Mercat Municipal de Castelló

L’alumnat ambaixador junior va traslladar l’Infopoint d’Escola Ambaixadora al Mercat Municipal del poble. Van conscienciar a la ciutadania de la importància de la participació en les properes eleccions europees del 26 de maig. El futur d’Europa està en les nostres mans i l’hem de construir tots junts.

3. TVE emet de nou el RAP “Esta vez” amb motiu del Dia d’Europa

Aquest RAP, premiat al concurs nacional de vídeos del Parlament Europeu, s’ha convertit en l’himne de la campanya #EstaVezVoto de la Unió Europea, que suma més de 250 mil participants de tota Europa.

4. Dones que construïren Europa

L’alumnat d’infantil i primària va compartir el projecte “Dones que construïren Europa” i elaboraren un Big Book amb les vides de les dones que contribuïren de forma activa a la formació de la Unió Europea.

Col·legi Hernández