Notícia

L'Ivace convoca les ajudes per a la compra de vehicles sostenibles

/ Imatge: pixabay.com

L'Ivace convoca les ajudes del Pla Moves en la Comunitat Valenciana per a la compra de vehicles sostenibles.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria d'ajudes per a la compra de vehicles sostenibles en el marc del programa Moves Comunitat Valenciana, l'objectiu de la qual és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire (7-5-2019).

Segons ha explicat de la directora general de l'Ivace, Júlia Company, el sector transport “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d'aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

Aquestes ajudes, els fons de les quals procedeixen del Ministeri de Transició Ecològica, compten amb un pressupost per a 2019 de 2,38 milions d'euros, contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

Per a accedir a les ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades hauran de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.

Tal com recull el DOGV, els concessionaris que vulguen adherir-se al programa podran fer-lo a partir del 15 de maig i les ajudes podran sol·licitar-se des del 30 de maig fins al 31 de desembre de 2019.

Ajudes per a particulars, empreses i entitats

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així doncs, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

Per a Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a l'adquisició d'aquest tipus de vehicles”.

Al costat dels vehicles elèctrics, també són susceptibles de ser donats suport a els camions propulsats per motors de combustió interna que puguen utilitzar combustibles fòssils alternatius, homologats com GLP/Autogàs, Gas Natural Comprimit (GNC), Gas Natural Liquat (GNL) o bifuel gasolina-gas.

Pròxima línia d'ajudes per a punts de recàrrega elèctrics

Al costat d'aquesta convocatòria, l'Ivace aquesta ultimant la preparació d'una línia d'ajudes econòmiques per a la implantació de punts de recàrrega elèctrics i de sistemes públics de préstecs de bicicletes, que s'emmarca igualment en el Programa Moves.

La publicació d'aquesta nova convocatòria està prevista per a les pròximes setmanes i comptarà amb un pressupost de 2.387.000 euros.

Font: http://www.ivace.es


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu