Notícia

El Col·legi Hernández a Madrid amb el futur de la Unió Europea

El Col·legi Hernández, com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, va participar de l’1 al 5 d’abril en la 5a edició del “Modelo de la Unión Europea” a Madrid. Es tracta d’una simulació del funcionament de les principals institucions de la Unió (Comissió Europea, Parlament Europeu i Consell de la Unió Europea). El projecte, que va sorgir amb la idea de sensibilitzar els joves sobre la importància de la participació política, no només descriu les tasques que es realitzen en la Unió, sinó que promou que l’alumnat se’n senta plenament partícip.

Amb aquesta finalitat, JEF (Jóvenes Europeístas Federalistas) de Madrid va organitzar un encontre de joves de tot l’Estat, on pogueren debatre i aprendre de forma dinàmica i participativa. JEF és una organització formada per joves entusiasmats amb el projecte europeu i amb les activitats organitzades al voltant del futur de la UE. Són joves oberts i compromesos, que veuen en Europa el marc adequat per al futur de la nostra societat. Una organització juvenil no governamental, no afiliada a cap partit polític, que pretén aconseguir una Europa més unida i democràtica. JEF està present en més de 30 països i compta amb més de 40 anys d’experiència treballant per la democràcia, intentant apropar Europa a la ciutadania i remarcant la importància de les institucions europees en el nostre dia a dia.

Durant cinc dies el nostre alumnat i altres joves de tot l’Estat s’han embarcat en debats, negociacions i votacions d’esmenes a la legislació europea, sentint-se part del model a través dels diferents rols: membres del Parlament Europeu (MPE), ministres (representants d’un país en el Consell de la UE) y periodistes. Les jornades, que han tingut lloc en la Facultat de Dret de la Universitat Complutense, han estat una gran experiència per a l’alumnat, que ha pogut prendre consciència de la necessitat d’involucrar-se per tal de millorar cada dia el projecte de la Unió Europea.

Col·legi Hernández