Notícia

Presentació del llibre 'La Violència Política Contra les Dones'

El pròxim divendres 5 d'abril de 2019 farem la presentació del llibre 'La Violència Política Contra les Dones' on parlarem de les dones republicanes de Castelló empresonades al Convent de Santa Clara.

Serà a les 19:30 hores, al segon pis de l'Obrera.

El cas de la privació de llibertat en la província de València

Antoni Simó Rosaleny i Ricard Camil Torres Fabra

La guerra civil espanyola i la postguerra no va afectar només els hòmens. També les dones van patir una important violència política i, en concret, un gran nombre d'empresonaments, tot i que és un fenomen menys conegut. En aquest volum els historiadors Ricard Camil Torres i Antoni Simó trauen a la llum, tot contextualitzant-lo, l’univers de les presoneres polítiques en l'àmbit específic de la província de València, tant del període republicà com del franquista, tot destacant les importants diferències entre ambdós períodes.

El llibre ens acosta al patiment, a l'exclusió social i al posterior llarg silenci que van haver de patir moltes dones. A més a més, a partir de les dades d'arxiu disponibles, compta amb uns apèndixs que relacionen els noms de les dones empresonades, la procedència i, en alguns casos, fins i tot les sentències. Aquest és un llibre que no deixarà indiferent el lector i que complementa l'estudi de la repressió que hagueren de patir desenes de milers de persones al llarg del segle XX.

Joanjo Puertos


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny