Notícia

Ser Dona al Sud 2019 - confèrencia

Dins del programa d'accions per la igualtat 2019 vos presentem una nova edició de “Ser dona al Sud” la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, que el Fons Valencià per la Solidaritat portarealitzant des de fa més de 10 anys. Cada any Ser Dona al Sud compta amb els testimonis de persones integrants de les contraparts que treballen amb el Fons, les quals comparteixen les seues experiències i lluites en aquest cas en el nostre poble. Cada any des de l'Ajuntament es fa una aportació econòmica al Fons que se suma amb les aportacions de la resta de municipis adherits i entre tots fan possible el desenvolupament de projectes rellevants en països com Bolívia.

El proper divendres, dia 15 de març, a les 19 hores, a la segona planta de L'Obrera, es realitzarà una conferència amb el títol "Enfortint l'acció política de les dones a Bolívia" amb els testimonis de dues dones:

- Martina Espinoza Flores, dirigent de la Federació Única de Mujeres Trabajadoras de Pueblos Originarios de Chuquisaca Bartolina Sisa, exigibilitat de drets de les dones dels pobles originaris de Chuquisaca (Bolívia);

- Jimena Calizaya Fabián, tècnica del Centro Juana Azurduy, Organització No Governamental que propugna un canvi en les relacions socials per tal d’eliminar les jerarquies i desigualtats basades en les asimetries i opressió sexual i cultural de les dones de Bolívia.

Els testimonis de la campanya han participat en el projecte “Fortaleciendo la acción política de las mujeres”, amb una primera fase desenvolupada durant 2016 i 2017 i una segona fase en execució durant 2018 i 2019. El projecte s’insereix dins de la temàtica de l'accès al poder polític de les dones.

Una oportunitat per conèixer els projectes als quals es destina la nostra aportació, per conèixer la lluita d'altres dones per accedir als llocs de poder polític i compartir mutuament els entrebancs i les estratègies per accedir als llocs de decisió, tant important per aconseguir la igualtat.

Preguem confirmació de l'assistència, a serveis socials, per telèfon 962452612 o per correu a serveissocials@villanuevadecastellon.es


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny