Notícia

El concert de la Sénior Band un gran èxit musical i solidari

/ Fotos: Joanjo Puertos

El passat dissabte 29 de setembre de 2018 la Societat Musical Lira Castellonera i la Sénior Band ens van fer gaudir d'un gran concert i a més a més solidari, ja que era a benefici de l'Associació contra el Càncer de Castelló.

Va ser, el 4 de gener de 2014, quan la Sénior Band va fer el primer concert, deiem que la seua il·lusió era que la música podia ésser compresa i assimilada en qualsevol edat mentre hi haguera ganes de fer-ho. I, certament, tot i les limitacions que l’edat imposa, ells estan convençuts que és així. Per això no volen renunciar a aprendre a tocar un instrument i a gaudir amb la música.

En aquesta tornada a l’activitat musical de la Sénior Band dirigida per Adrià Alfonso ens van oferir obres que el públic va rebre amb gran entusiasme.

En el concert que ens van oferir vam poder escoltar dos pasdobles. El primer, Segrelles, de José Pérez Vilaplana, pausat i melòdic, dedicat per l’autor al pintor valencià i el segon, Azcàrraga, de Richard-Scott Cohen, molt més festiu.

També interpretaren A song for Japan, obra d’Steven Verhelst què, en 2011 va participar en un projecte benèfic per a les víctimes del tsunami en Japó. Aquesta obra ha estat interpretada arreu del món per milers de músics.

La resta de peces eren obres del conegut compositor neerlandés Jacob de Haan.

A l'escoltar Ammerland vam deixar que l’ambient d’aquesta encantadora regió del Zwischenahner Meer ens arribara a l’ànima. El paisatge rural combina camps florits de col, pastures exuberants i camins sense fi amb magnífiques costes. Vam fer un xicotet viatge a la bella Ammerland. Gaudint de la natura, la vista sobre l’aigua i els colors brillants d’aquest paisatge únic.

Free World Fantasy va ser encarregada per la província holandesa de Groningenper a les celebracions commemoratives de les festes d’alliberament. En la composició l’autor va voler simbolitzar el somni d’un món sense guerres. És la primera composició d’una sèrie en la qual Jacob de Haan combina música de concert amb música popular.

I per finalitzar el Concerto d’amore va combinar barroc, pop i jazz en tres èpoques i estils diferents. La introducció sembla una obertura barroca, desprès segueix una secció enèrgica d’estil pop que acaba en un adagi, després de passar pel swing, l’obra acaba tornant a l’adagi en una forma modificada.

Cal afegir que també la part solidària, com sempre al nostre poble, va ser molt nombrosa i participativa recaptant un total de 811 euros en la venda d'entrades, 20 euros en la venda de llibres i 145 euros en la venda de polseres, aquests 145 euros aniran destinats al projecte "Xicotets herois" i els 831 euros recaptats seran ingressats en el compte de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) en la qual forma part la Junta Local Contra el Càncer de Castelló (JLCC), l'AECC és una ONL (Organització No Lucrativa), privada i declarada d'utilitat pública que porta 64 anys treballant en la lluita contra el càncer. L'AECC integra malats, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. L'AECC manté com un dels seus objectius prioritaris la recerca oncològica de qualitat i és, a dia de hui, l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer amb 40 milions d'euros compromesos en més de 250 projectes a tot l'Estat espanyol.

Sols ens queda agrair a la Societat Musical Lira Castellonera i a la Sénior Band la seua gran labor musical i solidària, així com a totes i a tots els que d'una manera o altra ens ajudeu a recaptar fons perquè es puga algun dia eradicar aquesta malaltia.

Per a veure i baixar les fotos relacionades amb el concert piqueu ací.

Estigueu atents que estem preparant nous esdeveniments!!

Junta Local Contra el Càncer de Castelló