Notícia

Ricard, Sanchis i Roberto fan història en la Lliga Professional de Raspall

Fotos: Joanjo Puertos
Fotos: Joanjo Puertos
PilotaVeu / Oliva.

Novament, el trinquet d’Oliva s’omplia per segona setmana consecutiva per presenciar, aquesta volta sí, la tercera i definitiva final del trofeu més prestigiós del Raspall per equips.

Després d’una emotiva tercera i última presentació, els protagonistes eren aplaudits per les dues grans aficions que es desplaçaven fins al trinquet de la Safor vestits de roig i blau per acompanyar els seus equips i gaudir d’un dels millors espectacles de l’any.  
 

 

 
L’inici de la partida va ser trepidant, amb quinzes disputadíssims i on l’encert des del rest dels punters de l’equip roig va fer decantar el primer joc. Però els blaus també van voler sumar-se a la festa, i de seguida queia un altre joc molt llarg també des del rest.

La càtedra cridava els noms dels jugadors, festejava els quinzes com mai i es deixava les mans aplaudint i animant els seus jugadors. Tot feia pensar que qui aconseguira un joc des del dau tindria molt a dir en aquesta final. Novament, l’equip roig aconseguia un nou joc des del rest, amb un Ian pletòric fent unes restades descomunals i amb l’ajuda de l’encert del mític Moro d’Alcàntera i Miravalles.
 

Tot seguit, l’equip favorit aconseguia esta volta sí, traure un joc net des del dau posant al marcador un contundent 15-5. L’equip blau no estava còmode, els seus punters, Sanchis i Roberto no aconseguien de primeres acabar els quinzes, això sí, sempre ben defensats per l’equip Roig.

A partir d’ací, l’equip blau va estar més encertat, gràcies al saber fer de Ricard, sempre molt segur des de darrere, centrat de principi a fi,  empentant amb criteri la pilota i animant els seus companys per començar a ser el gran equip de l’anterior final.  Els blaus aconseguien un joc del dau i es col·locaren 15-10. A més, passaren al rest i de nou també treien el joc (15 – 15) amb Sanchis i Roberto que anaren de menys a més en la partida i ara sí, es trobaven molt més encertats, defensant quinzes impossibles i molt més decisius a l’hora de rematar.
 Amb la partida igualada, els blaus saberen jugar millor, amb més criteri, i novament s’emportaven un joc net des del dau, deixant el marcador en 20-15 per a ells. Finalment, l’equip blau es proclamava campió en guanyar el definitiu joc des del rest (25-15).

El trio blau s’endú aquesta edició de la lliga, que per a Ricard, que ha passat de ser substitut a ser campió, és la primera vegada que guanya aquest Trofeu. Pel que fa als seus companys,  Sanchis i Roberto és la segona vegada però el jove jugador d’Alzira, decisiu als compassos finals d’aquesta partida, és la segona vegada consecutiva que l’aconsegueix.
 

El President de les Corts Enric Morera fent-li una foto a Ricard

Per altra banda, Ian i Miravalles s’han quedat molt a prop d’aconseguir el seu primer gran títol, mentre que l’incombustible Moro es va acomiadar de la seua afició amb un gran campionat però amb l’espineta de no poder compartir el títol amb ells.

Cal destacar la presència en la partida i en l’entrega de Trofeus del president de les Corts Enric Morera, el president de la Federació Daniel Sanjuan, el president del comitè professional Jose Luís Lopez i els alcaldes i regidors de les localitats implicades. I destacar l’absència una vegada més en una gran final de raspall del president de la Generalitat i el conseller de Cultura, Educació i Esports així com representació de l'entitat patrocinadora, la Diputació de València. 
 

 
 

 
Mots clau
: PilotaViu
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu