Notícia

Informació sobre animals domèstics i civisme

En la Web Municipal de l'Ajuntament teniu a la vostra disposició l'Ordenança reguladora d'Animals Domèstics i de Companyia, on  podeu consultar qualsevol dubte que tingueu respecte d’aquests.
 
 
Mitjançant esta informació es vol arribar tant als amos dels animals com a qualsevol veí de la localitat, i recordar també algunes conductes obligatòries com:

• Les mesures que ha d'adoptar l'amo perquè les defecacions de la seua mascota no produïsquen insalubritat ni molèstia a la resta d'usuaris de la via pública.
 
• La conducció dels animals per la via pública amb una cadena que siga resistent, i de boç, si fóra el cas.
 
• El compliment dels calendaris de vacuna i altres tractaments obligatoris.
 
• L'abandó dels animals o la falta d'atenció d’aquests en instal•lacions i llocs insalubres.
 
 
Respecte als excrements de les nostres mascotes en la via pública, la realitat és que són un risc considerable per a la nostra salut per la quantitat de malalties que poden transmetre tant a altres animals com a les persones.

Algunes d’aquestes malalties són: Giardiosi, Teniasi, Criptosporidiosi, Tricuriasi, Amebiasi, Toxocariasi, Ancilostomiasi, Hidatidosi, Parvovirosi, Distemper i Salmonel•losi.

Moltes d’aquestes no són gaire greus i només causen un desagradable malestar, que desapareix després d’uns quants dies de tindre’n cura. En canvi, altres  malalties poden ocasionar serioses conseqüències per a nosaltres i per als nostres gossos, i les més agressives, fins i tot poden ser mortals per a les nostres mascotes i altres animals.
 
 
Així que, si tens una mascota i la traus a passejar, prepara abans d'eixir de casa unes bossetes per a recollir-ne els excrements. Fent aquesta simple acció demostraràs la conscienciació i el civisme que requereix viure en societat i, per descomptat, l'amor pels animals.
 
 
Recorda:  ELL NO POT FER-HO, .. AIXÍ QUE FES-HO TU!!!! 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu