Notícia

69 Pasdobles i l'Art amb l'Art

El passat diumenge 29 d’abril va ser un dia de vent. La Lira, amb el seu projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS, va eixir al carrer a oferir a les nostres veïnes i veïns la seua música i la seua gràcia, dirigida pels mestres Raúl Seguí i Ignasi Climent. La plaça de l’Om va ser el punt de trobada per escoltar bons pasdobles i tastar les Delícies que els déus li han delegat a l’empresari local i amant de la Música Salva Pereperez.

Va ser una proposta interessant per a fer visible a la nostra banda i donar suport al gran projecte que es duen entre mans, allò del certamen de València i la participació al festival coreà al 2019. Durant dues hores el públic assistent va gaudir de la frescor de la música de pasdobles, marxes mores i cristianes mentre degustaven una bona cerveseta o un bon vermut.

Per a veure totes les fotos de 69 pasdobles i baixar-les piqueu ací - Àlbum Flickr

L’esdeveniment es va anomenar 69 Pasdobles, una proposta molt interessant i suggeridora per tornar-la a celebrar.

De vesprada, l’Auditori Rex va acollir un altre espectacle. L’art amb l’art. Diferent, interessant, inesperat. La intenció artística del projecte ELS ANELLS INGRÀVIDS és clara; arribar a tots els gustos musicals del ciutadans i ciutadanes del nostre poble. Si pel matí la banda va posar la música popular a l’aire lliure amb els pasdobles, la sala de l’antic cinema Rex va tornar al seu origen i va veure com es projectaven tres pel·lícules de cinema mut amb dues actuacions estel·lars; al piano Héctor Francés Eguilaz qui va seleccionar i interpretar les peces musicals i de Lambert Giner qui va fer de mestre de cerimònies per portar de la mà a tots els assistents i descobrir coses noves i amagades d’aquell món del cinema incipient de principis del segle XX. Héctor i Lambert ens endinsaren a l’univers en blanc i negre de les cintes de Chaplin (Easy Street), de Lloyd (Safety Last), i de Keaton (Neighbours) amb una posada en escena delicada i acollidora.

Sonores riallades s’escoltaven d’entre el públic durant la projecció amb les escenes gracioses i enginyoses dels tres mestres de 7è art. La música ben escollida i perfectament fusionada gràcies a la magnífica interpretació del pianista local Héctor Francés, va ser el complement necessari per il·lustrar les tres projeccions escollides.

L’art amb l’art, el cinema amb la música, l’art de les set notes amb el 7è art, el set per set, com va definir Lambert Giner, ens va arrodonir un dia meravellós per a la cultura al nostre poble.

Gràcies Lira!!

Societat Musical Lira Castellonera