Notícia

Castelló solidari amb el repte 2018

El repte solidari 2018 vol visibilitzar l'esperança contra el càncer.

La carrera començarà el divendres 13 d'abril a les 18.30 hores a Ontinyent, passarà per Castelló el dissabte 14 i finalitzarà a Almussafes aquest mateix dia.

Aquest esdeveniment va ser presentat el passat divendres a Castelló per l'impulsor del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido, l'alcalde de Castelló Òscar Noguera, la regidora d’Esports Horte Gómez i la presidenta de la Junta Local Contra el Càncer de Castelló Elisa Sala.

La huitena edició del Repte Solidari recorrerà un itinerari de 120 quilòmetres i 14 poblacions valencianes, amb la finalitat de «visibilizar l'esperança» contra aquesta malaltia, una d’aquestes poblacions que acollirà aquests herois serà Castelló i és per això que des de l’Ajuntament i la Junta Local Contra el Càncer de Castelló demanem a tot el poble que el dissabte 14 d’abril acudisquen tots els castelloners i castelloneres per a rebre com es mereixen els 44 participants que correran aquest repte sota el lema “La flama que ens uneix”, l’arribada està prevista a les 9 del matí a la rodona de l’IES Vicent Gandia, allí quan arriben, tota la gent concentrada podrà acompanyar i donar suport als corredors fins el mercat de Castelló, on recuperaran forces i després continuaran el seu camí cap a la Pobla Llarga.

Aquest repte recorrerà les poblacions d'Ontinyent, Moixent, Vallada, Canals, Novetlé, Xàtiva, Manuel, Castelló, la Pobla Llarga, Carcaixent, Alzira, l'Alcúdia, Benifaió i Almussafes, durant la presentació José Antonio Miguel Garrido impulsor del repte ens va contar que durant la huitena edició es realitzarà un documental anomenat “des de dins”, en el qual es podran apreciar els canvis que realitza el cos després de 24 hores d'esforços, també ens va mostrar la samarreta que portaran els corredors amb una sèrie de noms que pertanyen a les persones per les quals realitzen aquest repte, aquestes persones apareixen per distints motius, una d’elles és un pare que fa poc va faltar el seu fill per aquesta malaltia.

Antonio Llombart, sotsdirector de l'AECC a València, i José Antonio Miguel Garrido, són els promotors d'aquesta iniciativa que es realitza cada any des de 2011 i en la qual més de 130 corredors aficionats han recorregut ja 800 quilòmetres. Durant el trajecte recorreran 14 localitats valencianes, a un ritme mitjà de 9 minuts per quilòmetre, amb la dificultat de menjar i sopar durant el recorregut sense parar a dormir. Una carrera ideada per a fomentar la informació i prevenció del càncer per totes les poblacions per les quals transcorrerà l'esdeveniment.

José Antonio Miguel Garrido, va destacar la dificultat de la ruta, amb canvis de temperatura i nivell que afectaran els corredors. “Cal tenir en compte que és una carrera molt dura, on els corredors aniran acompanyats d'un servei mèdic i comptaran amb el suport de la Guàrdia Civil”, l’alcalde Òscar Noguera va reconèixer la llavor de la societat Castellonera, la qual va assegurar que està molt conscienciada amb la malaltia, encara que des de l’Ajuntament conjuntament amb la Junta Local Contra el Càncer de Castelló s'ha de seguir lluitant especialment en prevenció i informació.

Us esperem!!!


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu


giny