Notícia

El Col·legi Hernández ha celebrat la 'Cervantes - Shakespeare Week'

El Col·legi Hernández del 5 al 8 d’abril ha celebrat la “Cervantes & Shakespeare Week” per commemorar el 400é aniversari de la mort dels dos autors que són considerats grans genis de la literatura universal.

Hem tingut el plaer de comptar amb la presència de la professora britànica Mrs.Barbara Gentles de la Crook Primary School (Anglaterra) i experta en Shakespeare. Barbara s’ha format a la Royal Shakespeare Company (RSC) i a la Universitat de Warwick. Actualment és assessora de la Royal Shakespeare Company en una xarxa d’escoles al nord-est d’Anglaterra i coordinadora la transmissió de Shakespeare. A més ha desenvolupat aquesta activitat en escoles d’Alemanya, de l’Índia i en tres ocasions al nostre centre.

El divendres 8 d’abril i com a cloenda de la setmana, els nostres alumnes de Primària interpretaren l’obra “Hamlet” al Teatre Ideal, vestits de “Theatre Black” com marquen les normes de la RSC. L’espectacle va començar amb un show de titelles on Joanot Matorell, Cervantes i Shakespeare reflexionen sobre la tasca d’escriptors. Posteriorment donaren pas a l’obra, interpretada íntegrament en anglés i amb moments de molta tensió i emoció, com solen ser les obres de Shakespeare.
 

Durant la setmana també ens han visitat Luz María Olmo  (Bibliotecària en Chinchilla de Montearagón-Albacete) i Amparo Cuenca (Bibliotecària del Depósito del Sol-Albacete) per presentar-nos el seu projecte didàctic “Los Molinos del Saber Popular”, basat en l’obra “El Quijote”. Amb a questa proposta didàctica es rendeix tribut a la cultura popular tant en el fons com en la forma, el caràcter lúdic del material aporta un valor educatiu i fomenta el desenvolupament dels multillenguatges a partir d'aquestes veus patrimonials dels refranys. Els tallers han estat molt interessants i alhora divertits.

Durant aquesta setmana hem pogut gaudir de noves experiències i aprofundir en el coneixement d’aquestes figures imprescindibles en la literatura espanyola i anglesa. 

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu