Notícia

Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils, arriba a les llibreries

El darrer llibre d'Elvira Cambrils, Vestida de lluna,  guanyador del Premi Soler i Estruch de Castelló, està arribant a les llibreries.

 Al nostre poble es farà la presentació el proper divendres 6 de maig.

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L’escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica –Delos, Troia–, el romanticisme oriental –Istanbul, Amman–, el nord d’Àfrica –Marràqueix, Sousse–, reviu l’èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L’amor, la finitud, les migracions humanes, l’amistat, la fantasia, les dificultats i l’alegria del viure bateguen en aquestes narracions.
 

L’autora explora el terreny de l’autoficció. Confessa que “vaig descobrir en l’escriptura de ficció el vestit de plomes que buscava, un vestit que em permetia volar, entrellaçar en un quadre, ‘fidel a l’hora que reinventat’ com diu Magris,  els fets que la mirada em proporcionava amb els materials de la imaginació”. L’aventura del viatge s’uneix a l’aventura vital de la protagonista, una aventura que no cessa i de la qual forma part l’experiència literària.

Elvira Cambrils va nàixer a Pego (Marina Alta) el 1955. Va estudiar filosofia a València i ha dedicat la seua vida professional a la docència com a catedràtica de batxillerat de filosofia. Desprès d’algunes incursions en l’escriptura creativa –Graffiti, Ràdio Lliure i Estirant el fil, Ràdio Municipal de Pego–, publica Mira’m, Amor, premi de narrativa Blai Bellver –“La narradora, amb una prosa àgil, rica, versàtil, bella i sensual, on els diàlegs marquen un ritme viu i l’hedonisme traspua en cada ratlla, ens convida des del primer relat a viatjar” (Rafa Gomar, Caràcters)–. Li segueix la novel·la El bes de l’aigua –“recupera la figura de la feminista valenciana Maria Cambrils, oblidada en les històries culturals del segle XX” (Maria Rosell, Posdata)–. Foc a la llar guanya el premi de narrativa breu Felipe Ramis, 2011. El 2014 apareix Tot el que tinc per ballar amb tu –“Una novel·la, fet i fet, honesta, valuosa, ben concebuda i millor escrita, que hauria de consolidar Elvira Cambrils com un dels noms puixants de la novel·lística en català” (Xavier Aliaga, El Temps).
 
Pàgina del llibre: bullent.net/libro/3198
Es poden llegir les primeres pàgines en línia.


Mots clau
: Butllent
Font
:

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu