Reportatge fotogràfic celebració del 9 d’Octubre, dia del Poble Valencià


La celebració festiva del 9 d’Octubre, tal com la coneixem hui, va començar el 1976 quan la Taula de les Forces Polítiques i Sindicals va proclamar aquesta data Dia Nacional del País Valencià i, a partir de llavors, se celebra a tot el país. L’any següent, el 1977, el Plenari de Parlamentaris adoptà el mateix acord. Però aquesta efemèride ja portava molts segles celebrant-se, especialment, a la ciutat de València.

Els carrers de Castelló sempre han estat vinculats als orígens i símbols que configuren el nostre patrimoni històric i cultural valencià. Cal recordar que a Castelló hi ha carrers i places molt relacionades amb la nostra història, està la Plaça País Valencià, el Carrer Jaume I, el Carrer de la Senyera i la Plaça del 9 d’Octubre que vèrtex entre el Carrer Alacant i el Carrer Jaume I.

El passat dimecres 9 d’Octubre es va celebrar a Castelló una passejada cívica pels carrers i places del nostre poble, l’eixida va ser des de la Plaça País Valencià acompanyats amb el so del tabal i la dolçaina i va acabar a la Plaça de l’Ajuntament, allí es va fer la lectura del manifest i ens van entregar els premis del Concurs de Dibuix Infantil ‘9 d’octubre’, acabada l’entrega dels premis ens van traslladar al Parc de l’Estació per veure la mascletada a càrrec de la pirotècnia Crespo. Finalitzada la mascletada, es va servir un refrigeri al Mercat Municipal.

Ací baix teniu unes quantes fotos del reportatge de Joanjo Puertos, per veure i baixar-les totes, piqueu ací.