L’alumnat de Castelló celebra activament la 'Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2021'


Entre el 16 i el 22 de setembre (dia sense cotxes) es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2021.

Aquest any, l’alumnat l'ha celebrada mitjançant la participació en diverses activitats programades per la Comissió d'Activitats Extraescolars del CEM de Castelló.

Així, l’alumnat de 1r d’ESO, de tots els centres educatius de Castelló, assistiren a la jornada escolar sobre la Mostra de Mobilitat Sostenible Intel·ligent instal·lada al Poliesportiu Municipal.

Allí es mostraren diverses formes d'obtenir energia per a la mobilitat sostenible, totes elles diferents de les convencionals per reduir l’impacte i la petjada de la contaminació en el medi ambient. Comprovaren com es pot obtenir electricitat mitjançant acumuladors electromagnètics, a més de com  poder extreure electricitat de la llum del sol per a després utilitzar-la per obtenir hidrogen de l'aigua i moure vehicles elèctrics.

Podem dir hui, que les i els escolars del nostre poble saben, i així ho han demostrat, que un futur més sostenible és possible i que amb iniciatives com aquestes mantingudes en el temps, la implicació de les comunitats escolars del poble i la col·laboració de tots i totes ho podem aconseguir.

Les activitats de la Setmana van finalitzar amb la "Bicicletada Escolar", que va recórrer els diferents carrers del poble amb l’alumnat de 6é de primària de tots els centres docents, de manera segura i organitzada, per mostrar que hi ha altres formes de transport sense deixar empremta al medi ambient.

Agraïm la col·laboració i la implicació de les comunitats escolars de tots els centres, al col·lectiu de la Policia Local i al personal que ha fet possible estes activitats.

 La Comissió d'Activitats Extraescolars del C.E.M. de Castelló.

Font - Regidoria d'Educació i Educació Ciutadana