I Torneig Intercomarcal Infantil d'escacs 2023


El lema del nostre club Alfil Castellonense: 'PARAT I PENSA. Que aplicat a la vida pot ser molt beneficiós.' (Rafa Bellver)

 

Aquest diumenge passat, dia 25 de juny, es va celebrar el que va ser el torneig del I Circuit Infantil Intercomarcal, organitzat pel club Primitiva de Xàtiva.

 

El Circuit Intercomarcal Infantil ha sigut possible pel suport que les entitats públiques estan donant a les escoles d'escacs a través dels clubs d'escacs.

 

El Circuit Intercomarcal el formen 4 clubs, Primitiva Xàtiva, Escacs Xàtiva, Olleria i Alfil Castellonense, celebrant-se en 5 llocs, a l'incloure a Lloc Nou d'en Fenollet, que, l'Ajuntament, per a promocionar els escacs, encara que no tenen club d'escacs, es va brindar a celebrar una ronda i a més a més, a fer en el seu poble la final, de la que ara anem a parlar.

 

La final serà, com em dit, en Lloc Nou d'en Fenollet, el dissabte dia 15/07/2023, en el que participaran els 8 primers classificats del Circuit.

 

Tres dels nostres participant estan a les portes de classificar-se, si ho fan bé al diumenge que ve en Xàtiva, última ronda. Del nostre Club han participat Juán Casanova Serrano, Yaiza Vila Crespo, Alex de la Torre Martines, Alen Alborch Herrero. Fâdel Benetó Abdalah, Elías Benetó Abdalah, Ihlan Francis Garcia, Eric Navarro Tortosa, Guillem Gave Honrubia, Sergio Berbel Penalva i Joan Aparicio Pasamar, tots formats en l'escola d'escacs Alfil Castellonense.

 

Al torneig nostre d'ací Castelló, van estar inscrits 64 participants, vinguts dels clubs organitzadors i altres que s'uniren al Circuit, vinguts d'Albaida, Carcaixent, Alzira, Canals, Alcoi, Mislata, Almansa, etc., ja que és un circuit obert a tot aquell que vulga participar.

 

Els organitzadors del torneig del diumenge van ser els entrenadors Pepe Ferrando Tortosa, com a president, i els auxiliars a la presidència Rafa Bellver Guardiola i José Ramón Pausá Mascarós, sense oblidar la llavor que han fet els pares i mares dels alumnes. No hi ha més que veure la seua bona presentació, en les fotos, de la taula de les copes i les medalles, acompanyades d'un ram de flors i un tauler amb joc de vidre. El lloc on es va celebrar, l'emblemàtic Mercat Municipal, ho mereixia.

 

El torneig va ser tot un èxit, de participants i de públic que no volia perdre's l'esdeveniment local d'escacs, assistit pels àrbitres German Porras, del club d'Alzira, i de Kike Lluch, del club Els Voltors de Canals.

 

Aprofitem l'ocasió que ens dona aquest escrit, per agrair a l'alcaldessa Horte Gómez i al regidor d'esport Joel Richart, la seua assistència, els quals van entregar els trofeus i les medalles als participants.

 

I acabe fent una crida a tot aquell que li agrade els escacs o que vulga descobrir-lo, perquè s'incorpore a les nostres classes, simplement acudint els dimarts a les 18.30 al segon pis de la Biblioteca Municipal 'Joan Fuster'.