Concentració del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones


Gran participació en la concentració del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El passat dijous 25 de novembre de 2021 més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Castelló, per commemorar el ‘Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones’.

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest per part de la regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat, Lola Soler, encara que els principals protagonistes van ser l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència de l’IES Vicente Gandia, realitzant diversos microrelats relacionats en situacions que es donen de violència, així com una alumna del cicle va llegir un text dedicat a una amiga seua víctima de violència.

 

La regidora Soler va declarar que “aquesta forma de violència constitueix una gravíssima vulneració dels drets humans i suposa la discriminació més gran i atemptat contra el dret a la igualtat entre dones i homes. Per això és considerada com la forma més extrema de desigualtat que té com a resultat l’assassinat i la brutal ruptura del projecte de vida de moltes dones i les seues filles i fills”.

També es va realitzar un minut de silenci en homenatge a totes les dones i menors que pateixen les conseqüències d’aquest devastador problema.

 

Aquesta concentració ha sigut l’acte central encara que s’estan duent a terme diferents activitats al llarg d’aquest mes.

Recordeu que el 016 és el servei d’atenció a totes les formes de violència contra les dones.

Font: – Regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat i Noves Tecnologies

 

Joanjo Puertos