Auditori Municipal Rex, Castelló (Ribera Alta)

Concert 9 d'Octubre de la Banda Simfònica Lira Castellonera 2021

El dissabte, 9 d'octubre de 2021, a les 19.30 h a l'Auditori Municipal Rex de Castelló la Banda Simfònica Lira Castellonera en concert i entrega de dues Distincions d'Honor en commemoració del 9 d'Octubre de l'Ajuntament de Castelló.

En aquest concert la Societat Musical Lira Castellonera amb la seua Banda Simfònica interpretarà música composada a les nostres terres valencianes, sobretot, música contemporània basada en estampes i el folklore valencià.

Concert 9 d'Octubre 2020 - Fotos: Joanjo Puertos

Començarà el concert amb la Marxa del Rei Barbut, de la compositora Matilde Salvador Segarra, una de les dones més representatives de la música valenciana.

A continuació podran escoltar Coplas de mi tierra, del compositor Manuel Palau Boix on es mesclen harmonies, ritmes i melodies inspirades en el folklore valencià.

Del compositor d’Alberic, Leopold Magenti Chelvi, la banda interpretarà Estampes mediterrànies, que representen una descripció pura de distints llocs del nostre Mediterrani, com el Penyal d’Ifac, l’illa de Mallorca o la costa Brava.

Durant el descans del concert l'Ajuntament de Castelló farà entrega de dues Distincions d'Honor en commemoració del 9 d'Octubre, la primera al mèrit personal i social pel treball i dedicació oferit a Castelló i la segona al mèrit empresarial i social, pel treball i dedicació realitzat per Castelló.

Ja en la segona part s’interpretarà Rapsòdia valenciana, del compositor de Massanassa Manuel Penella Moreno on descobriran melodies populars com albades, jota valenciana...

Seguidament s’escoltarà l’obra Falhànis, de José Rafael Pascual Vilaplana. Està inspirada en la població de Felanitx, a l’Illa de Mallorca i representa la tradició i les melodies d’aquelles terres.

I ja per finalitzar el concert, podran gaudir dels sons de l’obra Cançons de mare, del cullerenc Rafael Talens Pelló, en la qual amb una instrumentació grandiosa, s’evoquen cançons populars i melodies molt càlides.

Des de la Societat Musical, convidem tota la ciutadania a compartir amb nosaltres una estoneta i moltes gràcies per col·laborar amb nosaltres i estar ahí sempre donant-nos el vostre suport.

Us comuniquem que les entrades no seran numerades i podran ser retirades anticipadament als locals de la Societat Musical, des del dimarts 5 fins al divendres 8, en horari de 18:00 a 20:00 h. També es repartiran en taquilla el mateix dissabte 9. Donatiu socis: 3 euros. Donatiu no socis: 5 euros.

Dia

Dissabte, 9 d'octubre de 2021

Hora

A les 19.30

Lloc

Auditori Municipal Rex

Municipi

Castelló (Ribera Alta)