Vídeos

Repte solidari 2018

Ontinyent serà la localitat de partida, el pròxim 13 d'abril, del ‘Repte Solidari’, una iniciativa impulsada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la meta estarà situada a Almussafes, aquesta ruta solidària recorrerà 120 quilòmetres i travessarà 17 municipis valencians, entre ells esta Castelló.

Antonio Llombart, sotsdirector de la AECC a València, i José Antonio Miguel Garrido, son els promotors d'aquesta iniciativa que es realitza cada any des de 2011 i en la qual més de 130 corredors aficionats han recorregut ja 800 quilòmetres.

Aquest any el repte recorrerà les poblacions d'Ontinyent, Moixent, Vallada, Canals, Novetlé, Xàtiva, Manuel, Castelló, la Pobla Llarga, Carcaixent, Alzira, l'Alcúdia, Benifaió i Almussafes, on es desenvoluparan activitats paral·leles a la carrera per a conscienciar a la població.

Un total de 44 persones que han patit o pateixen, directa o indirectament la malaltia, completaran els 120 quilòmetres que separen Ontinyent d'Almussafes en 24 hores. Durant el trajecte recorreran 17 localitats valencianes, a un ritme mitjà de 9 minuts per quilòmetre, amb la dificultat de menjar i sopar durant el recorregut sense parar a dormir. Una carrera ideada per a fomentar la informació i prevenció del càncer per totes les poblacions per les quals transcorrerà l'esdeveniment.

L'impulsor del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido, ha destacat la dificultat de la ruta, amb canvis de temperatura i nivell que afectaran als corredors. “Cal tenir en compte que és una carrera molt dura, on els corredors aniran acompanyats d'un servei mèdic i comptaran amb el suport de la Guàrdia Civil”, ha subratllat Garrido. Per la seua banda, el vicepresident de la AECC de València, Antonio Llombart, ha reconegut la llavor de la societat valenciana, la qual ha assegurat que “està molt conscienciada amb la malaltia”, encara que ha afegit que des de l'associació “s'ha de seguir lluitant especialment en prevenció i informació”. Aquestes declaracions han segut realitzades aquest matí durant la presentació de l’esdeveniment a la Diputació de València.