Notícia

S'inicien les obres de la Plaça del practicant Pepe Roig

La plaça de Pepe Roig ha vist com el pas del temps i el propi ús han anat deteriorant el seu aspecte, arribant a tindre elements fortament deteriorats. Per tant és moment d’un rentat de cara. Aprofitant l’ocasió en el que es van a invertir diners, és moment també per repensar la seua configuració i funcionament. Per tant, en una primera ullada veiem que la plaça presenta pel seu costat del carrer del Pla un vial de dos carrils què resulta excessiu per al tràfic que suporta. Per tant, la primera decisió serà la de guanyar metres per a la plaça i el ciutadà, reduint aquest a un carril més una banda d’aparcament.

En segon lloc, veiem que la posició de l’àrea de jocs infantils recau sobre l’Av. de Cuba, que és el carrer de més tràfic dels que envolta la plaça i per tant el lloc més insegur per a aquest ús. També veiem que la plaça gaudeix d’un bon arbrat, plàtans que envolten el perímetre i dos exemplars de roures, però que el seu creixement ha estat malmès per les dimensions inapropiades dels escossells, alçant paviment i ocasionant problemes. Diagnosticats els problemes actuals, veiem que esta plaça (com moltes) te un doble caràcter: ser una zona d’estada, on jugar, sentar-se per pendre el sol, relacionar-se, etc... però també ser un lloc que travessar per anar als distints equipaments que queden pel seu voltant (la llar de jubilats, poliesportiu, l’escoleta, etc...) A partir d’ací, si veiem quins son els recorreguts que fa un vianant que travessa la plaça des de les seues arribades del carrer del Pla, doctor Fleming, Lira Castellonense i Av. Cuba per anar a distints llocs, veiem que els recorreguts es concentren en l’arc perimetral del carrer del Pla, deixant una certa serenitat al costat de les 64 vivendes. Per tant, serà el lloc que ocuparà l’àrea de jocs. Aquesta comença a configurar-se amb una geometria que per una banda facilita el recorregut d’aquell qui travessa la plaça per anar a algun dels llocs del voltant, i per altra banda configura un espai interior de la pròpia àrea de jocs en dues zones, una amb mobiliari de jocs infantils inclusius sobre paviment amortiguador, i una altra lliure d’elements per a fomentar el joc lliure dels xiquets sobre un paviment d’albero. L’espai quedarà envoltat per uns elements de bancs de formigó fets in-situ, que faran també de barrera per a control dels més xicotets, sense tindre que recurrir a una tanca. Pel que fa a l’arbrat, amb aquesta nova configuració de la plaça, els dos roures quedaran dins de l’àrea de jocs, dotant-los d’un nou significat, ja que acompanyaran el joc de les nostres personetes. Dels plàtans existents, els bancs dissenyats aniran apropant-se a alguns d’ells per gaudir de la seua ombra en estiu i del sol en hivern. I la resta es veuran amb els seus escossells ben ampliats per garantir el bon funcionament dels paviments i del creixement de l’arbre. Ara bé, si sou dels que vos agraden els números, els de la plaça els podem resumir en aquests dos comparats: la superfície actual de la plaça és de 935.65m2, amb l’ampliació quedarà en 1.252,65m2; l’àrea destinada a jocs infantils en l’actualitat és de 204,65m2, amb la re-urbanització aquesta àrea quedarà en 399,45m2. En definitiva, veiem que resultarà una plaça més gran i amb millors condicions que en l’actual situació.

Marcel Cumplido | SUC-arquitectes

Font
:

Oratge

Hui
Màx: 22 ºC Mín: 18 ºC
Demà
Màx: 22 ºC Mín: 14 ºC


Butlletí

Dóna’ns la teva adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu