Notícia

L’IES “Vicente Gandia” al campionat autonòmic de Formació Professional

Amb motiu de la participació de l’alumnat del Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria en el Campionat Autonòmic “Skills”, entrevistem a les dues professores que els acompanyen M. José Gil i Ester Martorell.

- L'alumnat del Cicle Formatiu del Grau Mitja de Jardineria i Floristeria participa en el campionat autonòmic d'FP "Skills", en què consisteix el concurs?

Des de fa uns anys la Conselleria d'Educació promociona l'event competitiu “Skills” que consisteix en un campionat, de les diferents especialitats de Formació Professional on és seleccionaran els/les millors alumnes de diferents especialitats. Els guanyadors passen a una fase nacional i d’ací a la Final Internacional.

L’objectiu és promocionar els estudis de Formació Professional, estimular i motivar a l’alumnat, reconéixer la tasca del professorat i, a més, crear un punt d’encontre entre professionals.

Sent aquest any el primer en el qual el nostre Cicle Formatiu de Grau Mitjà no sols participa si no que ho fa amb tres representants. Aquestos, Elisa Renovell, Ivan Benavent i Jaume Serrano participaran en aquesta competició que és celebrarà els dies 28, 29 i 30 al recinte firal d'Alacant IFA on realitzaran cada dia diferents arranjaments florals abastant les principals temàtiques del món de la flor.

-En què consisteix el cicle de Jardineria i Floristeria i quines eixides té?

El nostre centre imparteix, des de fa tres anys aquestos estudis i pretén complir amb la demanda de professionals per als dos àmbits. L’alumnat rep formació sobre fonaments agronòmics, infraestructures i instal·lacions agrícoles, sanitat vegetal, jardins i zones verdes, producció de plantes i viver, composicions florals, tècniques de venda en jardineria i floristeria, . . . .

Les eixides professionals són moltes i com a mostra tenim un bon nombre d’alumnes que ja estan treballant i finalitzaren el juny passat els dos cursos de la primera promoció.

- Per què participa l’IES “Vicente Gandia”?

Al presentar el campionat a l’alumnat, vàrem tindre una resposta molt positiva i tant l’equip directiu com el professorat hem decidit recolzar aquesta disposició i mostrar la professionalitat que adquireixen al Cicle Formatiu de Grau Mitjà.
A més que el campionat és un punt d'encontre entre professionals, professorat i alumnat, fomentant així bones relacions entre ells.

Estem molt contents, doncs, d’alguna manera ja tenim premi per què de huit alumnes que participaran en la categoria de Floristeria, tres són del nostre Institut.

Que tingueu bona sort!

IES “Vicente Gandia”

Mots clau
: IES Vicente Gandia