Notícia

Castelló forma tots els policies i socorristes en l'ús de desfibril·ladors

La regidoria Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló va oferir dissabte passat un nou curs d'ús d'aparells desfibril·ladors amb l'objectiu d'acabar de formar la totalitat de la plantilla d'agents de Policia Local i socorristes que operen al municipi. "Aquests aparells, en un moment donat, poden salvar una vida", ha destacat la regidora de Comerç, Salut pública, Cementeri i Mercat, Teresa Fuster, pel que fa a aquest segon curs dut a terme al saló de plenaris i en el qual participaren els policies locals recentment incorporats, així com els socorristes que no havien participat en el curs de formació anterior.

Castelló es va convertir l'any passat en un dels primers municipis valencians que van adquirir desfibril·ladors d'última generació de fàcil utilització. En l'actualitat, el municipi compta amb dos d'aquests aparells, un d'ells al poliesportiu municipal i altre disponible permanentment en un dels vehicles policials. La regidora Teresa Fuster ha mostrat la seua "satisfacció" per la celebració d'aquest curs atés que, segons ha remarcat, "la formació no té preu" en aquests casos. Fuster ha destacat el fet que amb la realització d'aquest nou curs, "la totalitat" de socorristes i agents de Policia Local estan ja formats en el maneig de desfibril·ladors que, davant qualsevol urgència, "poden salvar vides". "Encara que no és obligat fer aquests cursos, considerem que es tracta de diners molt ben invertits", ha assegurat la regidora.

El curs s'ha impartit per decisió de l'Ajuntament que comanda Òscar Noguera una vegada la plantilla del socorristes ha tancat la temporada estival a la localitat, la qual ha estat marcada enguany, per una gran afluència de públic a les instal·lacions de la piscina descoberta, segons fonts municipals.