Notícia

Calor i fang

Fotos: Valerià Benetó
Fotos: Valerià Benetó
Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó - Castelló

La bona notícia de l’oratge de febrer és la fi dels temporals i les seues conseqüències més perjudicials. El protagonista ha estat el vent.

A Castelló els 22°C de l’últim dia de gener es convertiren en 22,5°C el primer dia de febrer. I les temperatures altes es mantingueren la primera setmana gràcies al vent de ponent. Aleshores una entrada d’aire fred va baixar la temperatura mínima fins un 1°C el dia 10, convertint-la en la més baixa del mes.


I va vindre la pluja... Els 20,1 l/m2 arreplegats a Castelló representen la meitat de la quantitat habitual en febrer. Ara bé, com a conseqüència de la pols en suspensió arribada des del Sàhara, les precipitacions del dia 13 (6,5 l/m2) i també dels dies 23 (7 l/m2) i 24 (2,3 l/m2) van ser en forma de fang!

En resum, febrer ha sigut càlid (el més càlid dels últims 10 anys) i sec segons l’agència estatal de meteorologia (AEMET).  A Castelló la temperatura màxima mitjana ha pujat fins els 18,1°C.  A març comença la primavera. Com serà? Ho sabrem prompte.
 
Marta π