Notícia

Un pas més per a aconseguir el nou Severí Torres

Una representació de l’equip de govern de l’Ajuntament i dels centres públics de Castelló, formada per les direccions i les representants de les AMPAs del Severí i del V. Gandia Vicen Serradell, Aureli Chorro, Loli Gandia i Núria Gregori, l’alcalde Òscar Noguera i el regidor d’Educació, Lluís Piqueras, van visitar el proppassat dijous 11 de febrer la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, amb la intenció de reunir-se amb  les persones que gestionaran la imminent execució del projecte del nou Severí Torres.

A la reunió van assistir l'arquitecta coordinadora del Programa de Construccions d'Infraestructures en entres docents, Carmen Salcedo, i Imma Sánchez coordinadora de Programes de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació (SAEI), que van ser les encarregades d’informar els nostres representants sobre l’estat actual del projecte i els terminis previstos per a la seua execució. L’alcalde, Òscar Noguera, apuntava que “en la propera setmana es revisarà l’adjudicació d’obres, i al final de març esperem que ja estiga aprovada tant l’adjudicació com el contracte per a l’inici de les obres”. De fet, segons el regidor d’Educació Lluís Piqueras, “la impressió ha sigut molt bona, i esperem que en breu comence a construir-se el que des de fa tant de temps que es reclama i es necessita al nostre poble”.

Totes aquestes dades concorden amb les que hem anat obtenint i informant, regularment, dels seguiments que hem fet dels processos de licitació de les obres (expedient CNMY15/IN10S/15) i  de la direcció de les obres (expedient CNMY15/IN10S/26)a través del perfil del contractant" de la Generalitat Valenciana.
 

Sobre els terminis previstos per a  l’execució, l’alcalde apuntava “al final d’abril” com a la data prevista per a començar amb les obres, encara que s’arriscava a assegurar que “a mitjan maig ja podem estar segurs que les obres hauran mamprès.”

A més del tema del nou centre, la visita també ha servit per confirmar l'autorització, sol·licitada el desembre passat,  del desdoblament en la unitat d’I-4 anys, que actualment compta amb 30 alumnes a l’aula, “una autèntica barbaritat que impossibilita que els alumnes puguen aconseguir un bon aprenentatge i que els mestres puguen desenvolupar la seua tasca amb èxit” en paraules del regidor d’Educació. Segons Noguera, “el proper dilluns, dia 15 de febrer s’incorporarà una nova mestra a aquesta unitat, i per al proper curs ja està concedit este desdoblament”.

També pel que fa al tema del Severí Torres, el regidor d’Educació confirma que “en el futur s’intentarà compactar al nou centre també l’escoleta infantil, i portar l’alumnat de 0 a 2 anys a unes millors instal·lacions”. Piqueras recorda que “la intenció del nou Govern valencià és la gratuïtat en el nivell educatiu de 0 a 2 anys, i per tant, hem d’aprofitar esta dinàmica per a crear la infraestructura necessària que garantisca les millors possibilitats per als nostres alumnes”.

Finalment, Òscar Noguera també ha volgut destacar que la reunió ha servit per a posar sobre la taula les necessitats de millora de les infraestructures i de l'oferta d'estudis de l’IES Vicent Gandia. Segons l’alcalde, “arran de la reunió s’ha obert la possibilitat d'incloure l'IES  V.Gandia en un futur tercer llistat de rehabilitacions d'infraestructures de centres docents, així com que li assignen el Cicle Superior de la família Agrària de  Paisatgisme i Medi Rural, amb la qual cosa es donaria continuïtat al de grau mitjà de la mateixa família que actualment s’imparteix al centre: Tècnic en Jardineria i Floristeria. I per acabar, anuncia que l’actual secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, serà l’encarregat de presentar l’execució del projecte properament al nostre poble.


 
Mots clau
: LaVeu