Notícia

Exit en la jornada de prevenció de Robatoris al camp

En la primera setmana d'aquest mes de novembre  de 2016, es va fer a la sala de plens de l'ajuntament de Castelló , una xarrada, coordinada per l’Inspector en cap de la Policia Local,  en la qual participaren el Tinent de la Guàrdia Civil de Sueca, els components de l' equip Roca -destinat a la prevenció de furts de productes agrícoles- el Serjant de la Guàrdia Civil del Destacament d’esta localitat i el mateix Inspector en cap de la Policia Local de Castelló.
 
L'acte venia precedit de diferents accions de coordinació referents a este tipus de delictes, les quals s'iniciaren amb la convocatòria d'una Junta Comarcal de Seguretat, del proppassat el día 24 de setembre d'aquest any, en la qual participaren, el Subdelegat del Govern i els alcaldes de la subcomarca i les jefatures de Policia Autonómica, Guàrdia Civil i Policia Local. Amb anterioritat ja s’havia fet  una reunió de coordinació amb el Tinent Coronel en cap d'Operacions de la Guàrdia Civil, així com diferents sessions de coordinació amb el serjant comandant del destacament de Castelló.
 
A la xarrada  assistiren -a més del públic interessat- alcaldesses, alcaldes, regidors d’Agricultura i caps de la policia local de les altres localitats de la subcomarca (Pobla llarga, Rafelguaraf, Manuel, Sant Joanet).
 

Dels continguts dels  diferents àmbits de coordinació es plantejaren en la xarrada temes com: Les mesures de seguretat i autoprotecció quan es detecta un robatori en el camp; la llavor de prevenció realitzada por les unitats de l'Equip Roca, de la Guàrdia Civil, de la de la Policia Local i la Policia Autonòmica; la problemàtica de la falta de denúncia en este tipus de delictes; la importància de l'ús de la Guía Data i les infraccions que se'n deriven de la no complimentació de la mateixa i la importància d'este element de control per poder eradicar o minimitzar este tipus de delictes.

En finalitzar les exposicions dels ponents  i per  finalitzar  la reunió es va  obrir un torn de paraula que va donar peu a diferents preguntes, aclariments i propostes de millora.
 
Els ponents agraïren la col·laboració i anotaren els diferents suggeriments, fets pels assistents, per estudiar la seua aplicació d'ara endavant.


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu