Notícia

Castelló recepciona el nou Severí Torres amb la presència del Conseller Vicent Marzà

/ Fotos: Joanjo Puertos

Castelló formalitza l’acta de recepció de les obres del nou centre Severí Torres, el passat mes de març es va recepcionar l’àrea d’infantil, el centre s’ha construït amb una inversió de vora 4,6 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació, a l’acte de rúbrica realitzat a les instal·lacions del col·legi públic, han assistit l’alcalde de Castelló, Òscar Noguera i el regidor d’Educació, Richard Garrigues.

L'Ajuntament de Castelló ha formalitzat al matí del passat divendres 17 de juliol de 2020 l'acta de recepció de les obres del centre educatiu Severí Torres, per la qual l'Ajuntament de Castelló passa a ser el titular de les instal·lacions. En l'acte, celebrat a les a l'entrada del nou Severí s'han donat cita l'alcalde de Castelló, Òscar Noguera, acompanyat per l'edil d'Educació, Richard Garrigues, la directora de l'escola, Vicen Serradell, així com els tècnics i directius de la Conselleria i empresa constructora.

Al cap de pocs minuts d'acabada la signatura de recepció arribà al Severí Torres el Conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana Vicent Marzà i Ibañez per a visitar el nou centre, al conseller l'esperaven una representació de la comunitat educativa del Severí encapçalada per la seua directora Vicent Serradell, tècnics i directius de l'empresa constructora, l'alcalde Òscar Noguera acompanyat per gran part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló, regidors del Partit Popular i del PSPV-PSOE, el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i el director territorial de la Conselleria a València, Santiago Estañan.

Marzà: 'Teníem un compromís ferm amb la comunitat educativa del CEIP Severí Torres i el pròxim curs tot l'alumnat estrenarà la nova escola'.

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha invertit vora 4,6 milions d'euros en la construcció del nou Severí i el pròxim 7 de setembre, quan arranque el nou curs 2020-2021, tot l'alumnat del CEIP Severí Torres estrenarà les noves instal·lacions.

Vídeo publicat al Faceook del conseller Vicent Marza

Segons el conseller, "era molt important per a nosaltres que la comunitat educativa del CEIP Severí Torres es poguera organitzar amb un bon marge de temps per a traslladar el material necessari a les aules i tindre-ho tot a punt per al pròxim curs. Per això hui hem recepcionat les obres i el nou centre educatiu ja és del poble, de tots els xiquets i xiquetes del Severí Torres, que iniciaran el pròxim curs en aquestes instal·lacions que tant es mereixen".

El nou Severí Torres compta amb 8 unitats d'Infantil, 15 de Primària, menjador amb cuina, gimnàs, biblioteca, aula d'Informàtica i de Música, un taller polivalent, dues sales d'usos múltiples i cinc aules per a reforç educatiu.

Aquesta configuració, amb un total de 525 places escolars, garanteix les necessitats d'escolarització futures del poble, ja que duplica la capacitat que tenien les antigues instal·lacions.

Els espais exteriors de l'escola sumen vora 6.800 m² que engloben dos patis diferenciats, un per a Infantil i un per a Primària, a més de dues pistes esportives, un hort escolar, zones enjardinades i una àrea d'estacionament de vehicles.


Vídeo de la visita del conseller Vicent Marzà al CEIP Severí Torres de Ribera Televisió

Millores en infraestructures educatives a Castelló

A més del nou CEIP Severí Torres, la Conselleria d'Educació, a través del pla 'Edificant', ha delegat en l'Ajuntament de Castelló la millora de les instal·lacions de l'IES Vicente Gandia d'aquest municipi de la Ribera.

En aquesta actuació Educació de la Generalitat invertirà 1,5 milions d'euros en obres que licitarà i adjudicarà l'Ajuntament, i que permetran millorar l'accessibilitat de l'institut, tant exterior com interior, amb la instal·lació d'un ascensor.

A més, també se substituiran les fusteries exteriors i els vidres d'aquestes, es renovaran les pistes esportives i la tanca del centre. La intervenció també preveu reformes en el gimnàs i la substitució de la caldera de la calefacció per una altra de més eficient energèticament.

Picant ací podeu veure àlbum de fotos de la signatura, visita i instal·lacions del nou centre Severí Torres.

Mots clau
: Severí Torres