Notícia

El passat dissabte 20 de juny es va celebrar el dia internacional de les persones refugiades

/ Imatge: pixabay.com

Des de l’any 2001 celebrem el dia mundials de les persones refugiades el 20 de juny, així com va decretar l’ONU.

Aprofitant aquesta efemèride recordem a la ciutadania que l’ajuntament està sent particip d’un projecte Europeu dintre del programa Erasmus+ per la defensa de les persones refugiades.

Aquest projecte ha estat organitzat per diferents institucions de la ciutat Turca de Gaziantep i en ell participen diferents ajuntaments, universitats i institucions de diferents països incloent-nos a nosaltres.

Durant la primera part del projecte s’ha estat fent una recerca sobre quines necessitats poden tindre les persones refugiades i en les següents estades del projecte s'aniran prenent accions per a donar solucions a aquestos problemes.

L’any 2019 es van presentar 118.000 sol·licituds d’asil a l’estat Espanyol de les quals sols el 5% han estat aprovades, cada dia 37.000 persones fugen dels seus països d'origen per diferents motius que amenacen la seua vida, motius com la seua sexualitat, guerra, motius polítics, etc.

Es important comprendre la realitat d’aquestes persones i lluitar perquè quan arriben al nostre país siguen acceptades, els refugiats son persones que fugen per la seua vida, cosa que ningú voldria fer. Posar remei a aquest drama és una finalitat del projecte Erasmus+ ka204 “Gaining and Developing of common human values and key competences for refugees on the way of being a world citizenship Project”.