Notícia

Hui 12 maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia

Hui 12 maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica.

L'OMS va reconèixer en 1992 el dia 12 de maig com a Dia Internacional de la Fibromiàlgia. Per què aqueix dia? Aqueix dia es commemora el naixement d'una de les infermeres més reconegudes de la història, Florence Nihgtingale, qui amb 35 anys va ser diagnosticada d'una malaltia paralitzant, amb bastants similituds al que avui es considera com fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica.

La fibromiàlgia (FM) és una malaltia complexa i crònica que cursa amb dolor generalitzat i fatiga crònica,  així com amb una varietat d'altres símptomes. Malgrat els nombrosos estudis realitzats i de les múltiples teories quant a l'etiologia actualment se segueix sense conèixer quina és la causa d'aqueix quadre. La Fibromiàlgia i la síndrome de Fatiga Crònica afecten aproximadament a un 3% de la població.

La primera d'elles es caracteritza per dolor generalitzat en diferents parts del cos i esgotament. La segona, és un trastorn caracteritzat per una falta de forces, cansament o fatiga accentuada que es perllonga en el temps i que interfereix en les activitats quotidianes de la persona.

Manifest

Associació de Fibromiàlgia de Castelló

Mots clau
: AFICAS