Notícia

Els escolars de Castelló celebren el dia europeu de la Mobilitat sostenible i segura

Els escolars de Castelló celebren activament  el 22 de setembre, dia europeu de la Mobilitat sostenible i segura. 
 
El passat 22 de setembre, dia sense cotxes, dins de la setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura d'enguany, els escolars de Castelló el celebraren mitjançant diverses activitats, programades per la Comissió d'Activitats Extraescolars del CEM de Castelló.

Molts d'ells participant activament en el concurs "Hui descansa el cotxe", promogut per les Conselleries de la Generalitat Valenciana, suggerint als seus familiars i coneguts majors que no utilitzaren el cotxe i que caminaren o utilitzaren la bicicleta en els seus desplaçaments pel poble.
 

Uns altres, a instàncies de les comunitats escolars de cada centre, canviaren el seu mitjà de transport habitual, bus o cotxes dels familiars, pel transport públic, si venien de fora, o anant a peu a l'escola (molt més saludable que anar arrastrat i amb pressa). més  del 75% de l'alumnat  d'alguns centres es desplaçaren saludablement.

I uns 250 escolars, de 6è de Primària i de 1r d'ESO, de tots els centres escolars de Castelló, assistiren, al llarg de tota la jornada escolar, a la Mostra de Mobilitat Sostenible Intel·ligent: Economia potent, instal·lada  al  Poliesportiu Municipal.
Allí els mostraren diverses formes d'obtenir energia per a la mobilitat sostenible diferents a les convencionals.
 

Comprovaren com es pot obtenir electricitat mitjançant acumuladors electromagnètics per moure ventiladors i fer llum amb les llanternes. Com podem extreure electricitat de la llum del sol, mitjançant captadors fotovoltaics; i després utilitzar-la per obtenir hidrogen de l'aigua i moure vehicles elèctrics, mitjançant les piles de combustible d'hidrogen.

En  finalitzar la visita a la mostra, pogueren fruir l'experiència  d'un passeig (silenciós i net) en vehicles d'emissions zero (100% elèctrics) o de baixes emissions (híbrids) de dos rodes ( bicis i miniescooters  elèctriques ) i de quatre rodes (cotxes Nissan Leaf i Toyota Prius).
  
Podem dir que hui els escolars  del nostre poble saben, i molts d'ells ho han demostrat, que un futur més sostenible és possible i que amb iniciatives com aquestes mantingudes en el temps, la implicació de les comunitats escolars del poble i la col·laboració de tots ho podem aconseguir.

Agrair la col·laboració i la implicació de les comunitats escolars de tots els centres docents i especialment de les empreses i entitats del poble que han fet possible esta mostra cedint-nos els seus vehicles: Tallers Galbis (Nissan-Toyota-Renault).
 


 
La Comissió d'Activitats Extraescolars del CEM. de Castelló.

Regidoria d'Educació
Ajuntament de Castelló (Ribera Alta)               
 
                 

   

PS: Amb la passejada cicloturista pel poble i la Font Amarga del diumenge, 25 de setembre, finalitzaran les activitats programades en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Castelló.