Notícia

Castelló celebrarà el Carnestoltes 2020

/ Imatge: pixabay.com

El Carnestoltes és una de les festes més populars arreu del món.

Cronològicament precedeix l'austeritat i la penitència de la quaresma, a Castelló se celebrarà el pròxim dissabte 15 de febrer de 2020 amb dues activitats ben diferenciades, la primera el Carnestoltes Infantil que començarà a les 17.00 h amb el pregó a la Plaça de l'Ajuntament, cercavila i festa a la Plaça de l'Ermita. Després a la nit a les 23.59 h tindrem el Carnestoltes 2020 amb una cercavila que tots els disfressats recorreran els carrers de Castelló acompanyats d'una batukada que acabarà a la Plaça de l'Om amb l'actuació de l'orquestra La Pato.

Ja sabeu el dissabte 15 tant les xiquetes i xiquets (i els que no sou tan menuts) heu d'ocupar els carrers amb la cara pintada, un barret, una capa... són dies d'alegria, festa i diversió, aquesta celebració pertany al calendari llunar i té el seu origen en celebracions paganes de diferent procedència. 

Amb el cristianisme la festa es va popularitzar i va adquirir el nom de 'Carnaval'. El seu significat es va orientar al fet d'acomiadar-se de menjar carn i de portar una vida llicenciosa durant el temps de quaresma.

Ara que l'Ajuntament de Castelló ja ho té tot a punt per a celebrar aquesta tradició i costum només vos queda fer una cosa: posar-vos la vostra millor disfressa i gaudir d'un dia ple d'alegria, diversió i amics.

Ací baix als cartells podeu trobar tota la informació detallada:

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu