Notícia

Castelló ambaixada de l’Art Digital Internacional ‘The Wrong’

Castelló ambaixada en 'epicentre'. The Wrong, biennal internacional d'Art Digital

Des del pròxim divendres 8 de novembre i fins l’1 de març Castelló es convertirà en una de les ambaixades de The Wrong, l’esdeveniment d’art digital més important del planeta.

The Wrong és una Biennal internacional d’Art Digital que en aquesta edició, i per primera vegada, compra amb una seu principal al Centre del Carme de València. Des del Consorci de Museus (entitat que gestiona el Centre del Carme i que depèn de la Generalitat Valenciana) es va fer una crida als ajuntaments de tot el País Valencià per a descentralitzar les exposicions i poder participar en aquest esdeveniment de caràcter internacional.

royb0t

Dins el programa Epicentre de The Wrong, Castelló comptarà amb dues exposicions una a l’edifici del Mercat i una altra a la Biblioteca Pública Municipal, dues exposicions i un vídeo que itinerarà diferents espais del poble que convertiran Castelló en un dels epicentres d’aquest esdeveniment global , però…

Què és l’art digital?

L’Art Digital és l’art creat i exposat en suports digitals amb i sense internet. És a dir, són obres d’art creades amb ordinadors, tablets, mòbils i altres aparells i que només es poden veure amb aquests suports.

Mercedes Marin

Un tipus d’art que permet ampliar la difusió de les accions artístiques arreu del planeta, i The Wrong és un bon exemple. Aquesta biennal es celebra des de 2013 i té lloc arreu del món, només cal fer una ulladeta al mapa per colpir l’abast del festival.

La seu principal, el Centre del Carme a València, recolza a seua participació a The Wrong amb més de 20 ambaixades arreu del territori valencià. Un projecte coordinat per David Quiles Guilló en el que participen 132 artistes, en unes exposicions que es podran veure de forma exclusiva i única en les seus de les 20 localitats, perquè les obres amb les que comptarà per exemple l’exposició del Mercat o la de la Biblioteca, només es podran veure a la biblioteca i el mercat del nostre poble. Haureu de recórrer la resta de poblacions si voleu conèixer tot el que ofereix The Wrong!

Com es veuen les exposicions?

El pròxim divendres s’instal·laran al mercat i la biblioteca pública municipal, els dos routers facilitats per l’organització del festival. Els usuaris i visitants que acudisquen a aquests espais podran connectar els seus mòbils a la senyal wifi que emetran aquests dispositius i que funcionarà en exclusiva en aquestes dues seus. Una vegada connectats a la senyal, els seus mòbils tindran accés a una serie d’obres d’art digital (imatges i vídeos de curta durada) creades per artistes internacionals, per al que no tindrà més que seure i transitar per les obres a través de la pantalla del seu mòbil.

Horari Mercat Municipal
De dilluns a dissabte de 07.00 a 14.00 h
Divendres de 17.30 a 20.00 h

Horari Biblioteca Pública Municipal Joan Fuster
De dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20:30h

Elena Romenkova
Adrian Cain