Notícia

Álvaro Armengol Moscardó, rector de Castelló

Fotos: Joanjo Puertos
Fotos: Joanjo Puertos
Un any més s’acosten les Festes Patronals i Festa Major del nostre poble. Són dies d’alegria, d’eixir de la rutina, de música tan tradicional com les marxes mores i cristianes, les desfilades, la presència de la Festera Major amb les seues dames i acompanyants, que sempre alegren els carrers i els actes de les festes, i el retrobament amb tantes persones, fills i filles d’este poble, que per circumstàncies diverses viuen fora i aprofiten estos dies per a visitar el seu poble natal. Totes estes realitats, plenes de valors de fe, de tradició i comunió.
 
L’home no és un mer ens que es reinventa quan li ve de gust. L’home, qualsevol home, siga quina siga la seua concepció, no pot escapar de ser fruit de la història i d’estar condicionat per les seues experiències. És cert que podem canviar el curs de la història, és cert que podem ser constructors d’un nou futur, això és la llibertat, però per a ser autèntica ha de ser respectuosa, acollidora, és a dir, no excloent, justa i veraç.
 

Açò és el que el poble cristià de Villanueva de Castellón ha celebrat any rere any en cada Festa Major o Patronal. Vos convidem a viure-la en plenitud i a revifar el nostre esperit d’amor i servici, com va fer el Crist mateix, venerat sota l’advocació del Crist dels Prodigis, els sants Abdó i Senent, els nostres patrons, i també la Santíssima Mare de Déu, la nostra patrona, que des de sempre ha acompanyat la vida d’este poble.
 
Vull donar les gràcies al senyor alcalde i a tota la corporació municipal, a aquells que d’una manera desinteressada presten un servici públic, a les comparses de Moros i Cristians, als Sultà i Sultana, Capità i Capitana, a la Festera Major, dames i acompanyants, a la Confraria de la Mare de Déu del Dolors i del Crist dels Prodigis, i a l’Associació de la Mare de Déu d’Agost pel vostre esforç, dedicació i entusiasme.
 


Álvaro Armengol Moscardó
Rector de Castelló 

 
Mots clau
: festes 2016