Notícia

Castelló podrà conéixer la seua història a través dels seus carrers

/ Passeig pel centre del poble

La campanya de micromecenatge del projecte anomenat 'Carrer Història' ha arribat al seu final aconseguint la recaptació mínima proposada. D'esta manera, prompte podrem veure el resultat en els carrers de Castelló.

Gràcies a les més de 100 aportacions dels mecenes del projecte, Castelló podrà conéixer qui van ser els personatges locals que donen nom als nostres carrers. Una vegada aconseguida la recaptació mínima per a començar el projecte, el pròxim pas serà crear un lloc web on podrem trobar les biografies d'eixos il·lustres personatges locals que donen nom als nostres carrers, com Pla Rubio, Mestre Fayos, Virgilio Bernabeu, Germana Assumpció o Soler i Estruch, entre molts altres.

Una vegada enllestit el lloc web, que també es convertirà amb el temps en una xicoteta enciclopèdia local, el següent pas serà la instal·lació de codis QR en cada carrer corresponent. Estos codis QR funcionen obrint la càmera dels nostres dispositius mòbils i punxant en l'enllaç que ens proposa, i que ens durà, en este cas, al lloc web on explique qui era cada personatge en concret. En alguns dispositius mòbils esta funcionalitat ja ve per defecte mentre que en altres és necessari instal·lar una aplicació, que de qualsevol manera és gratuïta.

https://www.verkami.com/projects/23122-carrer-historia-el-projecte-que-recupera-el-llegat-dels-illustres-castelloners

Carrer Història

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu