Notícia

Associació Festera de Moros i Cristians

Es fa complicat explicar com cada any, per festes de Moros i Cristians, revifen les ganes de tornar a lluir tota l’esplendor que esta festa representa. És difícil transmetre com des de la nostra associació es treballa durant tot l’any per a repetir les mateixes passes que l’any anterior. I es requereix molt més esforç encara per a contar com es renova la il·lusió de cadascun dels membres que formem la festa de Moros i Cristians. Però la resposta és molt senzilla: ens estimem la nostra festa.
 
Ens l’estimem perquè cada any volem tornar a retrobar-nos amb festers que potser no hem vist en tot l’any; desitgem que arribe perquè volem compartir a les seus de les comparses i els carrers de Castelló l’orgull i l’alegria de formar part d’una festa que ja fa molts anys que celebrem; volem que arribe per tornar a gaudir d’eixos moments en què som els protagonistes de reviure de nou la història del nostre poble, i d’això, ningú no es cansa. És per a la nostra associació un orgull molt gran treballar per oferir al nostre poble les millors festes possibles de Moros i Cristians, com també ho és que tots els que formen part de la festa puguen gaudir durant tota la setmana de tots i cadascun dels actes que celebrem.
 

 
Per tot això, no ens cansarem mai de lluitar perquè cada any tots els veïns del nostre poble i de tots els que vinguen a veure’ns, puguen trobar engalanats de música, llum i festa els carrers que cada dia els acullen. Han sigut molts els que han treballat des que començaren els Moros i Cristians a ocupar el poble de Castelló a principis dels anys 70, com per a deixar de fer més gran la nostra festa.
 
Només ens queda, com no pot ser d’una altra forma, compartir amb tothom que nosaltres entenem la nostra festa com un espectacle participatiu, on tenen cabuda tots aquells que volen sumar i aportar i per això demanem a tots els veïns de Castelló que vulguen que no dubten a sumar-se als nostres actes, que passen a formar part d’una festa que també és seua, perquè s’hi representa un trosset important de la nostra història com a poble.
 

 
I com no, no podíem acomiadar-nos sense saludar els nostres capitans, Laia i Pep, i els sultans, Eva i Pau, i fer-los arribar que tenen tot el nostre suport perquè no obliden mai que, el 2016, van ser l’orgull dels Moros i Cristians de Castelló.
 
 
Associació Festera de Moros i Cristians