Notícia

Sultania i Capitania 2016


 
COMPARSA MORA ELS ALMORÀVITS
 
Per fi, després d’un any llarg i dur, arriba l’estiu, el bon temps i amb ell les nostres festes, les Festes Majors i de Moros i Cristians, al nostre poble, a Castelló. Ha arribat el temps d’escoltar la nostra música, d’olorar la pólvora que llancen els nostres trabucs i de gaudir de la festa que amb tantes ganes esperem com a bons festers i festeres que som.
 
Després de la festa de Mig Any, on ens quedàrem amb la mel en la boca i on començà la primera part del nostre viatge com a sultans, ha arribat l’hora de la veritat, comencen les festes al carrer, les disfresses, les ambaixades, la desfilada, en definitiva, la festa.
 
A més, enguany tenim el plaer de gaudir de la festa amb els nostres amics i enemics de batalla Pep i Laia, amb qui tenim moltes ganes de compartir moments i festa; i també amb els festers i festeres, que enguany són amics de la nostra sultana Eva, i amb Carla, que és la Festera Major. Ingredients perfectes per a fer brillar més encara les festes del nostre poble.
 
La comparsa Almoràvits, amb tots els seus components i aquells que ja són absents però sempre presents al nostre cor i memòria, animem la gent del nostre poble i contornada que vinga, que s’acoste i gaudisca tant com nosaltres d’esta experiència única que se’ns presenta i d’estes festes tan meravelloses que tenim.
 
Que Al·là us guarde.
 
Eva Negre i Reig / Pau Someño i Pérez
 

 
 


 
COMPARSA CRISTIANA EL CASTELLET
 
Quan arriba l’agost les Festes de Moros i Cristians de Castelló tornen a omplir els carrers de música, tradició, història i cultura. Enguany la capitania ens toca a la comparsa El Castellet, i a nosaltres, Pep i Laia, ser els seus representants. Açò comporta una responsabilitat que assumim amb moltíssima il·lusió. Hem de confessar que és per a nosaltres un gran honor poder ser els Capitans.
 
Volem agrair a la nostra comparsa l’esforç que ha hagut de fer perquè tot estiga preparat, i així gaudir com cal de la capitania; i a l’Associació Festera de Moros i Cristians, tota l’ajuda i col·laboració que ens ha donat.
 
Ens estimem molt esta festa i hem d’intentar entre tots fer-la cada vegada més gran. Participar activament en els actes que s’organitzen ens farà gaudir més i, de segur, que també ens ajudarà a créixer. 
 
Per això, volem fer partícip a tot el poble de Castelló d’estes festes. Us convidem a tots a integrar-vos, gaudir i fer vostra també la festa de Moros i Cristians.
 
Salut i festa i, com deia Joan Fuster: “No acceptes la derrota fins que no trobes que en sortiràs guanyant”.
 
Laia Albero i Martínez / Pep Albero i Badal
 
Mots clau
: Festes 2016