Notícia

Falla País Valencià, 25 anys, marcant la diferència

/ Foto: Joanjo Puertos

Aquest exercici faller la Falla País Valencià celebra el 25 aniversari.

La Falla País Valencià, celebrarà dema dissabte 26 d’Octubre, el seu 25 aniversari. Ho farà amb un sopar al Mercat Municipal i en acabar convida totes i tots a què gaudiu amb la discomòbil que es realitzarà a l'esplanada del Mercat.

Al 1995, quan els seus fundadors es reuniren per veure com podien crear una nova falla i on es podria plantar, la il·lusió de crear una comissió fallera nova els envaïa de ple. Després de moltes hores de dedicació i treball per intentar aconseguir totes les aprovacions necessàries per part de les administracions locals, es decideix ubicar la falla a la Plaça País Valencià, de la qual, s'adopta el nom de FALLA PAÍS VALENCIÀ. Aquella gent, començava a fer realitat aquella il·lusió fallera.

Buscaren artista faller, el més barat, ja que encara que amb poc més de 80 fallers, costava molts diners posar a funcionar aquesta gran maquinària com és una falla. El 1995, es crea l'escut a mans d’aleshores fallera, Esther López Vidal, que el pintà en una tela blava que fins a dia de hui, és el seu estendard. Als inicis del 1996, la Falla País Valencià presentà les seues Falleres Majors, la xiqueta Davinia Bellver i la Senyoreta Romina Bellver i al mes de març plantà la seua primera falla. aleshores érem 5 falles al nostre poble.

Des de llavors fins a dia de hui, han estat 25 falleres Majors, 25 Falleres Majors infantils, 25 Presidents infantils, 8 presidents i 1 presidenta. Tots ells han vist cremar les sues falles, tal i com mana la tradició. I gràcies a ells i a elles i als fallers i falleres que han anat formant aquesta família, cada any, aquesta xicoteta comissió ha marcat la diferència.

Des de la Junta Directiva volem donar les gràcies a tots els càrrecs que ens haveu representat, als presidents i presidenta i a les seues juntes directives, als fallers i fallers que l'han anat formant durant aquests anys, i a tots aquells amics i amigues que ens han donat suport. Sense tots vosaltres, la història d'aquesta falla no s'havera pogut escriure.

Per tot açò, vos esperem demà per celebrar-ho tots junts!!

La Falla País Valencià