Notícia

La Biblioteca de Castelló celebrarà el dia internacional de les biblioteques

La Biblioteca Pública Municipal “Joan Fuster” celebrarà el dia internacional de les biblioteques amb un grapat d’activitats.

La iniciativa va néixer de la mà de La Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil per a traslladar a l'opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humana.

La biblioteca de Castelló realitzarà diverses activitats durant el cap de setmana, primerament divendres 25 a les 18.00 h comptarem amb la presència d’Ameba Teatre i el seu contacontes “Disparatari de contes”, unes històries de dos narradors absurdes, divertides i tendres a parts iguals. Històries contades amb música, cançons, paraules, gestos i jocs amb el públic. dins o fora, de vesprada o de nit, sempre va bé una història absurda.

A continuació al segon pis de l’edifici de l’Obrera a les 19.30 tindrem un col·loqui sobre l’edifici a càrrec de Xavier Martí, Valerià Benetó i José Oliva; els ponents ens contaran la història de l’edifici, un passeig històric: ubicació, reglaments, usuaris... les marques del temps d'un Castelló solidari i combatent, la seua arquitectura i la rehabilitació actual. Una vegada acabat aquest acte a la planta baixa, es descobriran el diploma dels Fundadors de l'Obrera i el quadre Paisatge de Mallorca de Virgili Bernabeu.

Després de la rehabilitació i adaptació de l'edifici de l'Obrera com a Biblioteca Pública Municipal i sala de conferències i exposicions, cal celebrar la tornada al seu lloc original de dos quadres emblemàtics que es trobaven al casino de la Sociedad de Protección e Instrucción de Obreros. El primer és una espècie de quadre d'honor on figuren els noms i algunes fotos dels pares fundadors de l'Obrera. El segon és una pintura a l'oli que l'insigne pintor castellonenc Virgili Bernabeu (1900-1936) va regalar a esta Societat el 7 d'abril de 1929. Cal aprofitar l'avinentesa per a recordar la gran transcendència d'esta organització durant l'època de la Restauració, la Segona República i la Guerra Civil; i també per a conèixer les claus de la rehabilitació que s'ha realitzat durant els últims anys en l'edifici que posseïa la Societat.

Finalment i per acabar amb els actes, el dissabte 26 d’octubre a la mateixa biblioteca tindrem a disposició del poble una «Escape Room»: és un joc d'aventura físic i mental que consisteix a tancar a un grup de jugadors en una habitació, on hauran de solucionar enigmes i trencaclosques de tot tipus per anar descobrint una història i aconseguir escapar abans que finalitze el temps disponible, els usuaris es podran apuntar a la Biblioteca Pública Municipal.

Aclariment important, el nombre ideal de participants per equip és de 4 a 5 persones, el mínim son 2 i el màxim per equips 7.

 


Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu