Notícia

Carrer Història. El projecte que recuperarà el llegat dels personatges que donen nom als nostres carrers

Sabem qui van ser els personatges locals que donen nom als nostres carrers? Pérez Cabello, Salvador Gil, Soler i Estruch, Germana Assumpció, Carles Carbonell, Salvador Pons, Síndic Casanova… la llista és llarga i la majoria d’ells són hui un misteri per a molts de nosaltres.

Per tal de donar-li la volta a esta situació naix Carrer Història, un projecte que tracta de recuperar el llegat i la memòria d’estes persones rellevants en la història de Castelló. Ho farem ajudant-nos de la tecnologia dels codis QR, que situarem ‘in situ’ en el carrer corresponent i que aniran vinculats a un portal web creat per a l’ocasió on apareixerà informació clara i concisa de cadascuna d’estes persones. D’esta manera el web també farà el paper de xicoteta enciclopèdia local, la qual anirem bastint a poc a poc d’informació i documents gràfics de la història del nostre poble. A més, farem propostes de noms per a nous carrers, amb especial sensibilitat cap a les dones, per a tractar de reparar un deute històric. I és que només una dona castellonera té l’honor de donar nom a un carrer.

Però tot això només serà possible amb la teua ajuda. El pròxim 20 de setembre (20.00 h) farem la presentació oficial del projecte en el segon pis de l’Obrera de Castelló i començarà una campanya de micromecenatge perquè pugues col·laborar activament i donar una espenta per fer d’este projecte una realitat. A canvi de ser mecenes del projecte, podràs adquirir, entre altres coses, un mapa de disseny exclusiu creat per Pepe Estrada.

La presentació serà conduïda per Ulisses Ortiz, coordinador del projecte, i també hi participarà Xavier Martí, qui aporta al projecte tota la informació sobre les biografies dels personatges castelloners que donen nom als carrers del nostre poble.

Carrer Història

 

Mots clau
: Carrer Història