Notícia

Comunicat comparsa Contrabandistes de Castelló

/ Foto: Joanjo Puertos

La comparsa Contrabandistes de Castelló, reunida el dimarts 27 d’agost del 2019, vol transmetre el següent comunicat després de la polèmica generada per la publicació d’un vídeo en què es condemna l’ús d’animals durant un dels actes de les Festes de Moros i Cristians, concretament l’acte de la desfilada.

En primer lloc, volem demanar sinceres disculpes si en algun moment els animals, contractats a empreses amb tota la documentació d’acord a la Llei vigent, han tingut algun tipus de patiment per les mateixes característiques de l’acte.

En segon lloc, volem transmetre que el fet de comptar amb animals no és un fet nou dins del món fester dels Moros i Cristians, i sempre es fa seguint totes les directrius que marca la llei. En el nostre cas, la seua contractació es basava en la interpretació del nostre espectacle, ja que volíem ambientar l’entorn de vida dels Contrabandistes i comptar amb la fauna amb què compartien hàbitat.

Per altra banda, volem condemnar enèrgicament els atacs i insults rebuts a través de les xarxes socials. És lamentable acusar a tot un col·lectiu de gent de ser uns maltractadors sense saber ni tan sols qui són i de quina manera veuen la vida i cuiden el seu entorn. Tot plegat, ha polaritzat l’opinió sobre uns fets de manera injusta i sesgada.

Volem transmetre també que l’acte és únicament i exclusivament organitzat per la nostra comparsa, per la qual cosa no hem tingut el suport de l’Ajuntament del nostre poble ni de cap altra representació política ni institucional.

Finalment, lamentem profundament la repercussió mediàtica del vídeo perquè posa en el focus de la polèmica un grup de gent que no es mereix de cap manera els insults vessats a través de les xarxes socials.

Comparsa Contrabandistes de Castelló