Notícia

A Castelló, festes lliures de sexisme

/ Fotos: Joanjo Puertos

La llibertat i la diversió eixen al carrer en les Festes de Castelló. No obstant açò, la festa no vol ser el punt de trobada d'agressions i actituds masclistes, emparades en l'alcohol i l'ambient distès. Per açò, el poble de Castelló ja es prepara amb iniciatives que cerquen la prevenció i la visualització del rebuig a situacions d'assetjament sexual.

L'Ajuntament de Castelló amb la col·laboració de l'Associació de Dones Progressistes Angelina González de Castelló organitza aquesta campanya informativa 'A Castelló, festes lliures de sexisme' amb la qual pretén evitar agressions sexuals com les viscudes en altres festes espanyoles al carrer. Castelló se suma a la iniciativa de la Generalitat Valenciana, denominada 'Els Punts Violeta', amb la qual conviden la ciutadania a col·laborar denunciant fets, així com rebutjant actituds masclistes i ajuda dones que puguen sentir-se agredides al carrer.

Amb aquesta campanya informativa, Castelló, vol deixar clar que no existeixen excuses per a assetjar, violar o cometre cap tipus de violència contra la dona. Ni l'alcohol, ni les aglomeracions poden ser excuses perquè les dones es vegen en situacions violentes en les quals, fins i tot, la seua vida corre perill com hem vist en altres festes massives d'Espanya.

Per a aconseguir-ho, la campanya se servirà de més d'un centenar de cartells que es repartiran per tot el poble. En ells, s'inclouen telèfons d'informació i d'emergències:

900.58.08.88 CENTRE DONA 24 H

016 MINISTERI

112 EMERGÈNCIES

062 GUÀRDIA CIVIL

091 POLICIA NACIONAL

607 847 844 POLICIA LOCAL DE CASTELLÓ

Segons ha explicat l'equip de Govern, uns dels eslògans del cartell, 'No és No', ve motivat pel lema utilitzat per les organitzacions i ciutadania de Castelló, en repulsa a distintes sentències com les denominades 'la manada'. “És necessari visibilitzar que Castelló lluita contra la violència de gènere i cal mostrar el seu rebuig”.

Joanjo Puertos