Notícia

‘Si te’n passes, t’ho perds’, campanya per a previndre l’abús d'alcohol en les Festes 2019

/ Fotos: Joanjo Puertos

“Si te’n passes, t’ho perds” és l’eslògan de la campanya que un any més ha preparat l’Ajuntament de Castelló conjuntament amb l’Associació Festera de Moros i Cristians (AFMIC) i les Festeres i Festers de Castelló 2019 per a prevenir l'abús d'alcohol durant les Festes Majors de 2019. La campanya es presenta en to positiu, amb l'objectiu de retardar al màxim l'edat d'iniciació al consum.

“Si te’n passes, t’ho perds”. Amb aquesta idea central, en la qual pivota l'estratègia de la campanya, es pretén “evitar actituds incíviques que massa sovint acaben amb fets com accidents, baralles o fins tot agressions”. Així ha definit l’equip de govern, el context que es deriva de l'abús de l'alcohol en les festes. “El que ens preocupa, sobretot, és el consum entre els menors, que són el col·lectiu més vulnerable”. En aquest sentit, han dit que “l'objectiu final és retardar l'edat d'inici al consum al màxim possible, perquè això implica quasi sempre una actitud més responsable”.

Des de l’equip de govern volen cridar “a la responsabilitat dels pares i dels propietaris d’establiments de venda d’alcohol”. En aquest sentit, han demanat un esforç “perquè els pares reflexionen amb els menors i fixen patrons de comportament que limiten el consum i eviten l'abús”, i ha recordat als establiments “la prohibició de dispensar alcohol als menors de 18 anys”.

Amb aquesta campanya, l'Ajuntament de Castelló i les Festeres i Festers de Castelló i l’AFMIC volen implicar els diferents col·lectius perquè l'estratègia contra l'abús, i sobretot entre els joves, siga realment efectiva.

El president de l’Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló, Eduard Ferrando, ha anunciat que el col·lectiu donarà tot el suport a aquesta campanya.

La campanya pretén implicar els festers, cristians, moros, joves, pares, famílies, bars i comerços amb un objectiu comú: dissociar la festa de l'abús de l'alcohol i inculcar als joves que la diversió és contradictòria amb el consum irresponsable.

Joanjo Puertos