Notícia

Castelló retira 24 plaques amb simbologia franquista de vivendes socials

Durant els passats dies personal de l'Ajuntament de Castelló han estat retirant dels 24 portals les plaques falangistes on apareix el jou i la fletxa i col·locant altres noves on apareix l'escut de Castelló amb la inscripció 'Aquest edifici ha estat acollit als beneficis de vivenda de protecció oficial'.

L'Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria de Memòria Històrica ha retirat les plaques falangistes que quedaven a alguns edificis antics de Castelló identificant-los com a immobles de VPO i amb al·lusions a l'Institut Nacional de l'Habitatge de la dictadura.

Per a dur a terme aquesta retirada i col·locar una placa substitutiva amb l'escut de l'Ajuntament de Castelló a tots aquells immobles que hagen de tindre-la per mantindre les comunitats de veïns els beneficis de les VPO, operaris de l'Ajuntament han estat canviant les plaques on apareix el jou i les fletxes.

El regidor de Memòria Històrica, Bryan Richart, ha incidit en “la importància d'aquesta actuació, que permetrà eliminar del municipi les plaques amb simbologia franquista que quedaven” al mateix temps ha recordat que, “amb aquesta mesura, complim amb la Llei de Memòria Històrica”.

Joanjo Puertos